Разградчани избраха, вижте потенциалните избраници за народни представители от 18 МИР

След като снощи бяха обработени всички бюлетини на 100% от област Разград, станаха ясни и окончателните резултати.

При 100% обработени протоколи, ГЕРБ-СДС печели вота

YouTube

Ето и кои ще бъдат евентуални народните представители от област Разград.

Първата политическа сила в област Разград е ДПС, като по всичко личи, че те ще бъдат с два мандата. Първи в листата е Джевдет Чакъров, който е по-вероятно да избере да влезе в парламента от област Силистра, където също е водач на листата. Втора е заместник-кметът на община Разград Хабибе Расим, следвана от Мехмед Салим. По-вероятно е вторите двама да бъдат представители на ДПС от 18 МИР.

Втората политическа сила в областта ГЕРБ-СДС може да издигне Делян Добрев за депутат, но по-вероятно е той да избере родния си град Хасково за мандатоносител, което води до това отново Гюнай Хюсмен да бъде представител в парламента на тази политическа сила. Тук е важно да отбележим, че г-н Хюсмен е рекордьор по преференции в тези избори с цели 2 828 гласа.

Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ е с реален шанс да излъчи депутат. Тук водач е Антоанета Цонева, която има 522 префренции. Вторият в листата Джипо Джипов е с 1 606 преференции, но гласовете без преференции отиват за Цонева и тя става с общо 2 116 гласа.

Важно е да отбележим, че до дни ще станат ясни народните представители от 18 МИР Разград.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе