Лудогорец стартира строеж на новия сектор „А“ (СНИМКИ)

Стадионът на Лудогорец – „Хювефарма Арена“, ще бъде напълно завършен до 1,5 г. Очаква се през есента да започне събарянето на стария сектор „А“ и строежа на новото съоръжение. Това разкри изпълнителният директор на шампионите Ангел Петричев. Когато новият сектор бъде готов цялостният капацитет на „Хювефарма Арена“ ще бъде 12 000 места.

YouTube

„Удоволствие е да ви осведомя, че сме в доста напреднала фаза с ангажимент в договора за концесия за стадиона – построяването на последния сектор. До броени дни чакаме издаване на разрешително на новия сектор. Провеждаме и търг за изпълнител, в който участват най-големите български строителни компании. Целта е максимално бързо да започнем разрушаването и респективно построяването на новия сектор. В много скоро време Лудогорец ще разполага с модерен сектор, който освен че ще предлага комфорт, ще бъде и функционален за организаторите на мачовете и за медиите. Ще има лесен достъп за хората с увреждания, защото в България за тях няма комфорт“, заяви Петричев на пресконференция в София. „

Важно е къде ще играе Лудогорец докато текат ремонтите. Ще се опитаме УЕФА да ни разреши, ако влезем в същинска част на евротурнирите, да продължим да домакинстваме на „Хювефарма Арена“. Тъй като е възможно да сме в Шампионската лига, оставям отворен този въпрос. За начало ще построим паркинг на гърба на трибуна „Моци“, който да поеме нуждите на всички. Медиите ще се преместят в Сектор „В“. Ще има дискофмрт, но няма как, ще е за добро. Съблекалните ще си останат в трибуна „Моци“. Новият сектор ще има подземен паркинг, а до медийната трибуна ще се стига с асансьор. Ще има голям музей, голям фен магазин, бизнес зона, няколко скай бокса. Ще отговорим очакванията на партньори и спонсори. Ще има и голяма ВИП зона. Доста добре изглеждащ стадион, прекрасен ще е“, добави изпълнителният директор.

„В момента правим търг за изпълнител. В скоро време ще бъде избран и едва тогава ще се ангажираме с конкретни цифри. Бяхме планирали много неща, но ситуацията с КОВИД и други проблеми забавиха нещата. Ние обаче сме в срока на договора с община Разград“, каза още шефът. „Във футбола и строителството не се правят прогнози. Според специалисти построяването ще стане за 1,5 г. Ако успеем по-бързо, ще е прекрасно. Всичко трябва да бъде изпипано. Качествени са останалите сектори и не си личи, че са на 7-8 години“, каза той. „Ще нарасне капацитета. Над 12 000 ще е. Първото нещо ще е паркинг зад трибуна „Моци“, защото без него няма как да играем в Европа. През есента започваме разрушаването“, завърши Петричев.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе