Превенция чрез „изнесена класна стая“ на тема: „Да казвам истината“ организира кубратската комисия с ученици от Беловец

С  урок от типа „изнесена класна стая“  на тема: „Уча се да казвам истината“, местната комисия проведе заключителна превантивна среща с четвъртокласници от ОУ „Васил Левски“ село Беловец. Дни преди края на учебната година, в своеобразен образователен ритрийт-сред природата и нейното очарование, учениците се запознаха с героинята Мими, която от нежелан приятел се превръща в добро момиче, защото ако в началото  лъже и прави бели в началото, след като осъзнава, че в междучасието никой не иска да играе с нея, с помощта на учителката разбира, че за да имаш приятели, трябва да си искрен, честен с всеки и ако си сгрешил или направил беля, да не виниш другите, да признаеш, да се извиниш, и да помогнеш.

YouTube

Възпитаниците на Мюжгян Халил, бяха сред редовните участници в различни предизвикателства на местната комисия през целия етап на началното образование. Къде съвместно с други класове от училището, къде самостоятелно през годините се включиха в програмата „Превенция в училище“ , а жестът им в края на срещата трогна кубратския секретар. Всички деца от класа бяха отделили парички от касичките си, за да подкрепят националната кампания, за децата на загиналите полицаи, чието поредно издание ще се състои през месец ноември, в края на годината.

Приятни минути преживяха учениците и с редовната рубрика на регионалния вестник „Екип 7“ – „Открийте 6-те разлики“. С предложенията от последните броеве, учениците разделени в три отбора получиха по  един  казус и настана истинско състезание, кой ще открие първи 6-те разлики. Единият от казусите, се оказа доста заплетен, но в крайна сметка с помощта на учителите и той беше разрешен. Всички доволни от забавната задача и срещата с героинята Мими, убедително заявиха „че когато се случи да сгрешим, по-добре е да си признаем, отколкото да лъжем“.

 

„Минутите на открито са полезни, както за физическото и психичното здраве, така и за преодоляване на екранната зависимост.  За това при възможност, местната комисия предлага превенция от типа „изнесена класна стая“, коментира   ползотворната среща кубратския секретар и благодари на педагозите и директора на училището, за добрата съвместна работа през годините.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе