Първи „РазГРАДСКИ познавателни игри на открито”, стартираха днес пред Общински културен център

Днес, 13 юни, точно в 8.30 ч, заместник- кметът на Община Разград, Елка Неделчева, даде старт на  първите разГРАДСКИ игри на открито, организирани от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетни към Община Разград.

Превантивното събитие постави в надпревара шест отбора, сформирани предварително, като целта, поставена пред тях беше преминаване по един и същ маршрут, указван от мобилните им устройства, като на всяка от локациите получаваха информация за обекта и разрешават различна загадка.

YouTube

В разградската игра локациите са 13, стартира се от площада пред Общинския културен център (Новия театър), там е и финалът. Останалите локации са както културно-исторически обекти като паметника на Майстор Манол, Етнографски музей и Градския часовник, така и институции като Окръжна прокуратура и ОДМВР-Разград. За всяка разрешена загадка отборите получават определен брой точки, засича се и време, но няма общо класиране, накрая всеки тим получава грамота за своето участие.

Елка Неделчева изрази своето задоволство, че Разград е сред първите градове, които ще изиграят познавателната игра, разработена от специалистите от платформа за градски игри „Вътрешен глас”, която от няколко години реализира успешно подобни игри в Пловдив.

Наред с пожеланията за успех към участниците, г-жа Неделчева изказа своята убеденост, че лесно ще разрешат загадките, които им предстоят. Даде им съвет да се забавляват, да се заредят с много положителни емоции, да работят в екип, да си помагат и да създават трайни приятелства-  най-ценното от днешното предизвикателство.

Секретарят на Комисията Диана Господинова съобщи, че първото издание на „РазГРАДСКИ познавателни игри на открито” ще се проведе и  утре- 14 юни в партньорство с ППМГ ”Акад. Н.Обрешков”, като при интерес игрите ще се повторят във времето с различни участници.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе