РазГРАДСКИте игри приключиха днес

Разградските деца откликнаха с въодушевление и хъс на най-новото предизвикателство, отправено им от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви към Община Разград. 120 деца и възрастни се впуснаха по загадките на „Вътрешен глас“ – Пловдив на 13 и 14 юни 2024 г. Те създадоха нови приятелства и научиха много за родния град, както им препоръча при откриването на събитието госпожа Елка Неделчева, председател на МКБППМН и зам.-кмет на Община Разград.

YouTube

Първата РазГРАДСКА игра може да бъде изиграна още стотици пъти, като молбата към участниците е да не разкриват на следващите отбори локациите и малките тайни по разрешаване на ребусите, анаграмите, пъзелите и логическите задачи. Секретарят на МКБППМН госпожа Диана Господинова ще съдейства на училища, класове или дори приятелски групи, които искат да я изиграят до края на юни. След това играта отново може да бъде отворена при заявка през новата учебна година.

При разработване на играта Комисията възложи на авторите да включат в нея градски обекти, свързани със семейни, културни, общностни ценности и традиции. Юридическата грамотност на участниците бе повишена като трасето на играта премина през няколко институции, свързани с противообществените прояви и опазването на закона (които няма да разкриваме). Играта е подходяща и може да се играе за патронните празници на училищата, защото сплотява класовете и запознава с историята на града. Особено подходяща е обаче за младежи на границата на пълнолетието защото повишава ориентацията не само в родния град, но и в света на възрастните с неговите институции и нови отговорности.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе