„Танцувай с Пагане“ в Кубрат на 22 юни

Фолклорният фестивал „Танцувай с Пагане“ за осми път ще събере любителите на народния танц в град Кубрат. Това уникално събитие е организирано съвместно от Община Кубрат, Народно читалище „Св. Св. Кирили и Методий – 1891“ и Фолклорна формация „Пагане“, която ще бъде домакин на фестивала.

Очаква се фестивалът да привлече рекорден брой състави от цялата страна. До момента своето участие са заявили общо 21 танцови групи, съобщи ръководителят на формация „Пагане“ Гинка Панчева. Събитието ще се проведе на 22 юни 2024 г. (събота) от 17:30 ч. на площад „Възраждане“ в град Кубрат.

YouTube

Фестивалът „Танцувай с Пагане“ няма конкурсен характер, а в него ще се включат предимно танцови клубове от Североизточна България, които ще представят разнообразни фолклорни изпълнения. Това дава възможност на любителите на народния танц да се насладят на богатството и красотата на българския фолклор.

Фолклорният фестивал „Танцувай с Пагане“ обещава да бъде едно незабравимо преживяване за всички участници и зрители. Той не само ще събере на едно място десетки танцьори, но и ще утвърди значението на българските народни традиции и култура. Не пропускайте това вълнуващо събитие на 22 юни в град Кубрат!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе