Разград ще е домакин на Национално състезание за млади доброволци на 20 юни

Снимка: Данче Бозаджиева

На 20 юни, четвъртък, Разград ще е домакин на Национално състезание за млади доброволци. Това е третото издание на надпреварата за доброволци, навършили 16, но ненавършили 18 години.

Инициативата за провеждането на подобна надпревара е на Националната асоциация на доброволците в Република България и Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ при МВР. Първите състезания за пълнолетни доброволци и за млади доброволци са се провели през  2022 г. Всяка година различна община е домакин. Във връзка със зачестилите природни бедствия и необходимостта от превенция и ангажиране на обществеността с темата и за привличане на членове на доброволческите отряди ръководството на Община Разград прие отговорно домакинството на състезанието и съдейства активно при организирането му. Състезанието за пълнолетни доброволци ще е на 22 юни в Троян.

YouTube

Организатори на състезанието за млади доброволци са Община Разград и РД ПБЗН. Мястото, където ще се проведе, е Градският парк – районът между розите под Пантеона и сцена „Ронда“. Там отборите ще се състезават в три дисциплини – поставяне на шланг за бързина и издърпване на въже с гума, построяване на смесена водопроводна шлангова линия и щафета построяване на дига. Засича се времето на изпълнение на елементите, както и се определят точки за правилното им изпълнение. Ще участват 8 отбора от по 6 състезатели – 5 титуляри и 1 резервен. Тимовете са от: София, Кюстендил, Белово, Казанлък, Хисаря, Провадия, Кубрат и Исперих.

Състезанието започва в 10,30 ч. на 20 юни, има възможност публика да наблюдава как протича.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе