Започна събирането на новата реколта в Кубратско

Приемането на новата реколта от ечемик за 2024 година стартира в Кубратско. Първата партида земеделска продукция бе доставена в модерната зърнобаза „Агрикс България“ ООД, разположена в град Кубрат. Тази година базата отбеляза шест години от създаването си в лудогорския град. Инвеститорът, фирма „АГРИКС“, е водеща търговска компания, занимаваща се със зърнени и маслодайни култури в България.

На събитието присъстваха кметът на Община Кубрат Алкин Неби, управителят на зърнобазата Светослав Косев и персоналът на обекта. Домакините, водени от търговския представител на фирмата за района, Снежина Стоянова, спазиха традицията и посрещнаха гостите с хляб и сол. Гостите изразиха пожелания за повече клиенти и успешна реколта за земеделците. Кметът Неби разгледа базата и похвали служителите за отличните условия и постигнатите резултати.

YouTube

Първият клиент на фирмата за сезона беше земеделският производител от село Звънарци, Реджеб Скендер. Той изказа благодарност на служителите и похвали базата за отличните условия и обслужване. Скендер подчерта, че добивът е отличен и зърното е с висока чистота.

Управителят на базата, Светослав Косев, сподели: „Предприятието в Кубрат разполага с отлични условия, модерна лаборатория и съвременен склад с капацитет от над 13 хиляди тона, разположен на удобно място за транспортиране и съхранение на земеделската продукция“.

Снежина Стоянова добави: „Нашата база в Кубрат, освен с добра инфраструктура, разполага и с модерна лаборатория, видеоконтрол и наблюдение, съвременни машини, включително апаратура за проби и отличен челен товарач“.

Търговският представител Снежина Стоянова подчерта, че условията за съхранение на земеделската продукция са повече от отлични. Фирмата предлага семена, торове и препарати на фермери в цялата страна. „Агрикс България“ основно търгува с пшеница, царевица, ечемик, слънчоглед и рапица.

С откриването на сезона за прием на новата реколта от ечемик, „Агрикс България“ продължава да затвърждава своето водещо място в земеделския сектор на България. Модерната база в Кубрат и отличните условия за съхранение и обработка на земеделската продукция са само част от причините, поради които фирмата е предпочитан партньор за много земеделци в региона и страната.

НОВАТА РЕКОЛТА ОТ ЕЧЕМИК ЗА 2024 ГОДИНА ЗАПОЧНА В КУБРАТСКОПриемането на новата реколта от ечемик за 2024 година…

Posted by Община Кубрат on Tuesday, June 11, 2024

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе