Училищният отбор по роботика RoboT-SUN при ОУ „Иван Сергеевич Тургенев“ с отличие от Фестивала „Роботика за България“

На 15 юни 2024 година в София се проведе деветото издание на фестивала „Роботика за България“ 2024 г. Той привлече стотици ентусиасти и млади инженери от цялата страна. Сред тях се открои училищният отбор по роботика RoboT-SUN при ОУ „Иван Сергеевич Тургенев“ – гр. Разград, който постигна изключителен успех, завоювайки първо място в дивизия „SPIKE A“ в категория „Робо игра“.

Отборът RoboT-SUN, под ръководството на г-жа Силвия Хараланива и г-жа Мария Минкова, успешно премина през всички етапи на състезанието, постигайки много добри резултати. Това е в следствие на месеци усилена работа, учене и експериментиране. Учениците – Михаил Славов, Никол Илиева, Станимир Станев и Хюсеин Хюсеинов от седми клас, придобиха нови технически умения, показаха отлична отборна игра и способност да решават проблеми по креативен начин.

YouTube

RoboT-SUN демонстрираха какво може да се постигне с упорит труд, мотивация и екипна работа. Те са пример за своите връстници и доказателство, че бъдещето принадлежи на тези, които се осмеляват да мечтаят и творят.

Специални благодарности на организаторите Моника Ковачка – SAP Labs Bulgaria и Симона Бондикова – ФРГИ.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе