В сряда три училища от Разград представят на „Ронда“ концерт под мотото „Пей и танцувай с нас“ по проект „Успех за теб“

снимка: Papalin4o Photography

Ученици от три училища на територията на община Разград – ОУ „Елин Пелин“, с. Стражец, ОУ „Св. св. Кирил и Методий“, с. Ясеновец и ОУ „Д-р Петър Берон“, с. Осенец – ще участват в сряда, 26 юни, в концерт под мотото „Пей и танцувай с нас“.  Своите музикални и творчески заложби учениците са развили през учебната година по Дейност 5 „Провеждане на заниманията по интереси, междуучилищни дейности за обща подкрепа в училищното образование“  по проект „Успех за теб“.

Концертът започва в 9,00 ч. на сцена „Ронда“ в Градския парк.

YouTube

Включването в проект „Успех за теб“ – Дейност 5 „Провеждане на заниманията по интереси, междуучилищни дейности за обща подкрепа в училищното образование“ на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“, с. Ясеновец през учебната година бе с група от 15 ученици от IV клас с наименование: „С магията на словото“, с ръководител Севда Салиева. Целта беше да се развият творческите и индивидуалните умения на учениците на базата на изкуството. Чрез тази дейност са създадени и условия за творческо развитие и самоизява, както и се осмисли свободното им време. Планирани са разнообразни дейности – четене, драматизиране, рисуване, рецитиране, изработка на декори и др. Проведени са 5 публични изяви в училище, тематично свързани с бележити дати и годишнини.

В чудесния свят на хармонията на звуците и ритмите децата от група „Медени звънчета“ при ОУ „Елин Пелин“, с. Стражец, с ръководител Светла Николова, са работили за развиване на музикалния слух, музикалната памет, чувството за ритъм, разучавали са и са изпълняваха песни, музикални игри и танци, и са изграждали умения за сценична изява.

Третият участник в програмата – ОУ „Д-р Петър Берон“, с. Осенец – ще представи своите умения с песни, танци и хумористичен скеч. Учениците са се подготвяли през учебната година под ръководството на Стойна Добрева.

Проект „Успех за теб“ се реализира по програма „Образование“ – 2021-2027,  съфинансирана от ЕС, чрез Европейския социален фонд, има общ бюджет в размер на 151 123 000 лева и срокът за изпълнение на дейностите му е 60 месеца. Проектът е фокусиран основно от 1 до 7 клас. Поставя се акцент върху общата и допълнителната подкрепа за ученици в риск от отпадане, както и върху обученията по български език и литература на ученици, с цел успешното им представяне на националните външни оценявания. В дейностите по проекта са заложени и занимания по интереси, междуучилищни дейности, като целта на заниманията по интереси е да се стимулира развитието на личностните качества, социалните и творчески умения и изяви на способностите на учениците в областта на науките, технологиите, изкуствата, спорта, глобалното, гражданското, здравното и интеркултурното образование, образованието за устойчиво развитие.

Основната цел на проекта е насърчаване и разгръщане на потенциала за личностно развитие на учениците за трайното им приобщаване в училищното образование и подобряване на образователните им резултати.

Творческите дейности, които се реализират по проект „Успех за теб“, допринасят за стимулиране талантите на учениците, за повишаване на тяхната мотивация, за развиване на личното творчество, на танцовото, музикалното, театралното изкуство в училище.

Междуучилищните дейности, които се провеждат с ученици от две или повече училища под формата на концерти, състезания, конкурси, дебати и други форми, ще дадат изява на учениците, повишават мотивацията им, а също осигурят споделяне и популяризиране на добри педагогически практики.

На сцената на 26 юни участниците в проекта ще изпълнят песни и танци, ще представят парад на любими герои, хумористични скечове, ще ни пренесат в света на приказките.

Концертът в парка продължава до 13,00 ч.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе