Благотворителна среща имаха исперихчани с Мира Добрева на Еньовден

На 24.06. в Художествената галерия в Исперих обичаната журналистка Мира Добрева представи пред исперихчани дебютния си роман „Светулки зад решетките“. Гостуването на авторката съвпадна с вълшебния празник Еньовден. Всички гости бяха посрещнати с ароматно снопче от билки с пожелание да се докоснат както до тяхната лечебна сила, така и до магичната сила на словото, и да отнесат частица от тях в дома си.

Модератор на срещата беше дългогодишният преподавател по български език и литература Стоянка Пешева.

YouTube

Пред многобройната публика в Исперих Мира Добрева разказа за силните емоции, през които е преминала, докато описва съдбите на своите героини, белязани от поглъщащата ума и тялото алкохолна зависимост. „Аз поех върху себе си преживяванията на четири души и така влязох в свят, който мен ме разболя, без да пия. Нарича се сух алкохолизъм. Не пиеш, а си пиян“, сподели тя.

Авторката разказа също, че е прочела много литература, срещала се е и е разговаряла с хора, зависими от алкохола, посещавала е специализирани лечебни заведения и е работила две години и половина върху текста, който въпреки че наглед е груб и жесток, е написан с много любов и с топло чувство на загриженост към тези страдалци.

Срещата беше съпътствана от много въпроси, които присъстващите имаха към нея. На финал тя ги зарадва с автографи и с лични послания в книгите, които те си закупиха и търпеливо изчакаха реда си, за да получат.

На събитието присъства и секретарят на Община Исперих Севим Адем. Тя благодари на Мира Добрева, че прие поканата на Община Исперих да гостува в Исперих и от името на кмета Белгин Шукри й поднесе красив букет с пожелание за нови творчески успехи и нови срещи с исперихската публика.

А гостите на вечерта си тръгнаха с радост в сърцата и с нетърпение да съпреживеят между страниците на „Светулките“ дълбоките бездни на човешкото страдание, но и възвишеното чувство на любовта и прошката.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

dm petroleum

Върни се горе