Екшън в село Ясеновец: Потрошени патрулки след гонка в селото, над 150 полицаи са на място (СНИМКИ)

Снимка: ОДМВР - Разград

Специализирана полицейска операция във връзка с промяна на средата за сигурност се провежда днес на територията на ОДМВР-Разград. Сили на полицията и жандармерията са съсредоточени на терен в село Ясеновец. Обект на проверките са лица, съпричастни към извършване на увреждане на служебни автомобили.

Снимка: ОДМВР – Разград

YouTube

На 29 юни около 00.15 часа по улица „Дунав“ в Ясеновец служители на „Пътна полиция“ изпълняват задълженията си по контрол на пътното движение със служебен автомобил „Киа“, когато виждат кола „Сеат Алхамбра“, идваща към тях. Водачът ускорява, опитва да избяга и да се укрие.

Петима мъже са в ареста за хулигански действия срещу полицейски служители в село Ясеновец

Последван е от полицейските служители, които подават светлинен сигнал за спиране. Докато бяга от автопатрула, на десен завой водачът излиза от пътя и се блъска последователно в контейнер и електрически стълб.

Снимка: ОДМВР – Разград

Установено е, че катастрофиралият автомобил се управлява от непълнолетен и неправоспособен 17-годишен от селото. Докато полицаите работят с него, около тях се събира тълпа от над 100 души, които започват да псуват, блъскат и обиждат служителите и да отправят закани. За съдействие на място е изпратен полицейски патрул. Тълпата заобикаля и него, продължавайки да вилнее.

Снимка: ОДМВР – Разград

Започва хвърляне на камъни, с които е счупено задното стъкло на служебна „Шкода Рапид“, деформирано е купето и са откъртени регистрационни табели. Катастрофиралият „Сеат“ е укрит, водачът – също.

Снимка: ОДМВР – Разград

В хода на образувано досъдебно производство по чл.325, ал.2 от НК са предприети незабавни оперативно-издирвателни действия. Установени са лицата, съпричастни към извършените престъпления. Над 150 служители от ОДМВР-Разград и Жандармерия продължават да работят в Ясеновец.

Акцията е насочена към противодействие на престъпността, опазване на обществения ред и осигуряване на полицейско присъствие в рискови райони. По разпореждане на директора на ОДМВР-Разград операцията ще продължи до отпадане на необходимостта.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе