Началникът на пожарната в Разград говори за пожара в магазин „ТеМакс“ (ВИДЕО)

Началникът на РСПБЗН – Разград Радослав Христов говори пред камерата на нашата медия за пожара, унищожил магазин „ТеМакс“ в Разград вчера.

„Вчера е получен сигнал за пожар в рекламни пана в магазина. Сигналът е получен в 18:29 часа в дежурната част на пожарната в Разград. На място е пристигнал първи екип с четирима пожарникари. По време на пристигането им, те виждат огромните пушеци и плаъмци от самия обект и викат втори автомобил. Целият свободен състав е насочен към местопроизшествието“, сподели началникът на РСПБЗН – Разград.

YouTube

„В гасенето на пожара са взели участие 7 противопожарни автомобила, като към екипите на РСПБЗН – Разград са се включили и от съседните градове – Кубрат и Исперих. Междувременно е гасен и пожар в село Ясеновец в сухи треви, където също екип от Разград е реагирал, а след това се е върнал в района на магазина“, каза още той.

„Пожарът е стартирал от градинския център и много бързо се е разпространил по покрива и е обхванал 50% от площта му. Автомобилите са били водоснабдени от три хидранта, но налягането не е било достатъчно. При гасенето са използвали лафетни струйници. Пожарната е повикала и две местни фирми в лицето на H2O 2012 ЕООД и Waste Solutions, които да помогнат с водоснабдяването“, сподели Христов.

„През цялата нощ са останали два екипа на място, които и към момента все още са там“, завърши той.

Междувременно стана ясно, че пожарът е причинен от 26-годишен мъж от село Гецово. По наша информация е бил служител в магазина.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе