Почина почетният гражданин на Разград Любка Стоянова

На 1 юли 2024 г. на 86-годишна възраст ни напусна Почетният гражданин на Разград Любка Стоянова.

Тя е родена на 12.06.1938 г. в Пловдив. От 1967 г. работи в Разград последователно в Окръжен отдел „Статистика“, нормировчик в Завода за антибиотици, главен инспектор в „Инспекция по труда“ към ОНС, зам.-председател на Общински народен съвет Разград, главен директор на СД „Търговия“. През цялата си трудова дейност Любка Стоянова е работила с висок професионализъм, гражданска отговорност и грижа за хората. Под нейно ръководство Стопанска дирекция „Търговия“- Разград става национален първенец на Министерството на търговията.

YouTube

Любка Стоянова получава отличието „Почетен гражданин на Разград“ през 2009 г.

В спомените на поколения разградчани г-жа Стоянова ще остане и като Добър Човек, готов да протегне ръка за помощ на всеки, който има нужда от подкрепа. Любка Стоянова бе обединителят и двигателят на добрините, които Федерацията на жените вършеше за хората на Разград през последните години – профилактични прегледи, финансова помощ, възможност за изява на млади таланти, откриване на цветната красота в града ни.

Опелото ще се извърши на 5 юли, петък, от 10.30 ч. в църквата „Свети Николай Чудотворец“.

Ръководството на Община Разград изказва искрени съболезнования към роднините и близките на Любка Стоянова. Дълбок поклон пред светлата й памет!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе