Поставят 16 нови съоръжения на детски площадки в Разград

Започна поставянето на нови съоръжения за игра на детски площадки в Разград. Както пресцентърът на Община Разград съобщи 16 амортизираните съоръжения от няколко  детски площадки бяха демонтирани през миналата седмица, а днес и утре на тяхно място се поставят нови.

Инсталирането на нови детски съоръжения от работници на фирма „Импресия“ООД започна от площадката до „Млади семейства“  1. Следват двете площадки до жк „Освобождение“, после – жк „Васил Левски“, южно от Младежкия дом, обръщалото на жк „Абритус“ и ул. „Абритус“17. Останалите съоръжения ще бъдат инсталирани утре. Те ще бъдат добавени на вече посетените площадки и на площадката в жк „Лудогорие“, южно от 16-етажните блокове. На по-късен етап след необходима реконструкция ще се поставят нови съоръжения и на площадката на ул. „6-ти септември“ североизточно от ДГ“Митко Палаузов“.

YouTube

По-голямата част от площадките са за деца от 0 до 3 години, останалите – от 3 до 12 години. Повечето от новите детски съоръжения са комбинирани, има и такива само за катерене, както и люлки, батут и игри ребуси.

След монтирането на новите съоръжения площадките се почистват и от работници в Общинско предприятие „Паркстрой“ се окосява районът около тях.

Общата стойност на новите съоръжения е 50 000 лева от собствени бюджетни средства.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе