Община Кубрат закупи нова автовишка за нуждите си

Община Кубрат направи значителна стъпка към модернизацията на своя технически арсенал, като се сдоби с модерна автовишка, която ще бъде на разположение за нуждите на техническите работници. Днес придобивката за общината беше официално представена пред общинското ръководство, начело с кмета Алкин Неби. Присъстваха също председателят на Общинския съвет Нуршен Халилова и заместник-кметовете Мирослав Йорданов и Женифер Пойраз.

Автовишката ще играе ключова роля в качествената и навременна поддръжка на различни технически съоръжения и уличната мрежа в общината. Тя ще служи за:

YouTube

  • Подрязване на дървета
  • Обслужване на електрически стълбове
  • Инспекция и поддръжка на уличното осветление
  • Поддръжка на различни инфраструктурни елементи

Автомобилът, марка „Мерцедес“, е снабден с 22-метрова стрела, което значително ще улесни работата на специалистите и техниците. Стрелата позволява достъп до високи и трудно достъпни места, което е от съществено значение за безопасната и ефективна работа. Допълнително, техниката е оборудвана с гребло за разчистване на сняг през зимните месеци.

Кметът Алкин Неби изрази задоволство от придобивката. Той подчерта значението на закупената техника за подобряване на услугите, предоставяни на местната общност. „С тази автовишка ще можем да осигурим по-качествено и навременно обслужване на нашата инфраструктура, което е от голямо значение за всички жители на общината,“ заяви кметът Неби. Той пожела на екипите успешна работа и ги увери в подкрепата на общинското ръководство.

Председателят на Общинския съвет, Нуршен Халилова, също отправи своите пожелания за спорна и безаварийна работа на екипите. Тя подчерта важността на безопасността и ефективността при изпълнение на задачите, свързани с поддръжката и опазването на общинската инфраструктура и обществени ресурси.

Специализираната техника е значителна инвестиция, която ще допринесе за подобряване на техническите възможности на общината. Това ще осигури по-добри условия за работа на служителите, което в крайна сметка ще доведе до по-добро обслужване на жителите на общината.

Общинското ръководство изрази своята увереност, че техниката ще бъде използвана максимално ефективно и ще послужи на жителите на Кубрат за години напред. С тази придобивка, общината демонстрира своя ангажимент към модернизацията и подобряването на услугите, предоставяни на гражданите.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе