Лудогорец продължава напред в ШЛ, следващата седмица идва Динамо (Минск) в Разград (ВИДЕО)

Лудогорец се класира за втория квалификационен кръг на Шампионската лига, където ще се изправи срещу първенеца на Беларус Динамо Минск. Това стана факт след много мъки в Батуми, където местният Динамо победи с недостатъчното 1:0 родния първенец. Грузинците направиха вихрени първи 20 минути, в които вкараха гол, отбелязаха още един, който бе отменен, а удариха и греда. Страничният стълб помогна още веднъж на Серджио Падт, който направи много силен мач.

Треньорът на „орлите“ Георги Дерменджиев направи три промени в своя състав за разлика от първия мач. Изненадващо вместо Оливие Вердон излезе бившият бранител на Левски Ноа Сонко Сундберг. Антон Недялков, който напусна с контузия в аддуктора в първия мач с грузинците, бе заменен от Сон, а Якуб Пьотровски излезе вместо Тодор Неделев. Полякът, който действаше пред Педро Нареси и Ивайло Чочев, беше и с капитанската лента. В групата бе и Квадво Дуа, който се присъедини последен към своите съотборниците заради ангажиментите си на Евро 2024 с екипа на Швейцария.

YouTube

Динамо Батуми поведе още в 3-ата минута. Диниш Алмейда не се намеси добре след центриране отдясно, като заложи топката на Мамучвашили. Грузинецът стреля мощно, топката рикошира в Алмейда и влезе в мрежата на Серджио Падт, който не мръдна – 1:0 за домакините. След само 6 минути грузинците вкараха и втори гол. Той пак беше дело на Мамучашвили. За щастие обаче попадението беше отменено след намеса на ВАР, тъй като в атаката имаше нарушение срещу Сонко Сундберг. Динамо Батуми продължи да напада и в 12-ата минута Гудушаури излезе зад защитата, но прехвърлящият му удар на намери целта. Секунди по-късно Вандерсон центрира чудесно отляво, а съотборниците Харабадзе и Мамучашвили се сблъскаха в опит да отбележат. В крайна сметка топката срещна гредата на Серджио Падт. Зловещият натиск на домакините продължи и в 19-ата минута Гудушаури надбяга Диниш Алмейда и стреля, но Падт спаси.

Лудогорец надигна глава чак в 21-ата минута, когато Рик намери добре Текпетей в наказателното поле на Динамо Батуми, но мощният му удар на намери целта. В края на първата част „орлите“ бяха много близо до изравняване, след като Аслак Фон Витри центрира добре за Руан. Бразилецът стреля, но в напречната греда.

Отборът на Георги Дерменджиев започна по-добре втората част, като Текпетей и Рик пробваха своя мерник, но без да притеснят сериозно вратаря на домакините Рикардо Силва.

След час игра Гудушаури си създаде коридор за стрелба и би опасно, но Падт показа класа и спаси с една ръка. В 80-ата минута и Мамучвашили отправи удар, но той по никакъв начин не затрудни Серджио Падт. Малко след това лидерът на Лудогорец Якуб Пьотровски поиска смяна. Както е известно, той не води подготовка с „орлите“, защото игра 2 мача за Полша на Евро 2024. Има много голям шанс Той бе заменен от дебютанта Дерой Дуарте.

В 85-ата минута резервата Кайо Видал също пробва своя мерник, но за съжаление на гостите – неточно. Драмата обаче тепърва предстоеше. В 89-ата минута Мамучашвили намери добре Оноре Гомис, който стреля силно по диагонал, но гредата спаси за втори път Серджио Падт.

В последните секунди, недоволни от общия резултат фенове на трибуните замеряха с различни предмети вратаря на Лудогорец.

С последния съдийски сигнал, стана ясно, че Лудогорец продължава напред в Шампионска лига, а следващ съперник ще бъде Динамо (Минск). Срещата в Разград е следващата сряда, а реваншът ще бъде в Унгария при закрити врата.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе