Нови мерки за безопасност на пътя Русе – Разград ще бъдат реализирани в най-кратък срок

Снимка: Русе Медиа

След отправените предложения на Иван Белчев, народен представител ПП-ДБ от област Русе, Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) предприема бързи действия за подобряване на безопасността на пътя Русе-Разград.

Народен представител от Русе с въпроси относно опасните колчета на пътя Разград – Русе

YouTube

Мерките целят да намалят риска от пътнотранспортни произшествия и да осигурят по-безопасно движение за всички участници в пътното движение.

От МРРБ потвърдиха, че в най-кратък срок ще бъдат изпълнени следните мерки:

  • Поставяне на ясни и видими предупредителни знаци преди участъците с ограничителни колчета. Това ще информира шофьорите за предстоящи ограничения и ще намали риска от инциденти.
  • Нанасяне на червена маркировка на непрекъснатата линия, която ще привлича вниманието на водачите и ще ги предупреждава за опасните участъци.
  • Правилно разположение на колчетата, така че те да не навлизат в лентата за движение и да осигурят безопасно преминаване.
  • Редовен мониторинг и поддръжка на ограничителните колчета, за да се гарантира, че те са в добро състояние и не представляват заплаха за безопасността на движението.
  • Поставяне на допълнителни светлоотразителни елементи, които ще подобрят видимостта през нощта и ще намалят риска от инциденти в тъмната част на денонощието.

Тези действия ще подобрят значително безопасността на движение по пътя Русе-Разград и ще намалят риска от пътнотранспортни произшествия.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе