Кои медицински препарати да изберем за борба с въшките?

Почти на всеки родител се е случвало, въпреки добрата хигиена, да открие въшки на своето дете. Това не бива да ви тревожи, защото проблемът бързо ще се разреши, благодарение на специализираните шампоани против въшки. Те са предпочитани от клиентите, защото гарантират добри резултати и са напълно безопасни за дечицата. Препоръчително е такива препарати да поръчвате и купувате от аптечната мрежа. По този начин ще сте абсолютно сигурни в тяхното качество, както и в съставките описани на опаковката. Кръвосмучещите паразити обикновено се откриват по косата, затова и продукт под формата на шампоан е изключително подходящ.

Как да разпознаем кога детето има въшки?

Тези малки вредители се предават между децата при по-близък контакт глава до глава. Заразяването може да стане и чрез ползване на общи предмети или при докосване до различни заразени повърхности. Малките паразити не могат да скачат или летят, но пълзят изключително бързо и най-важното размножителният им период е кратък. Те се хранят с кръв и трябва да бъдат унищожени максимално бързо. Ще разберете, че вашето дете се заразило по някои много ясни симптоми. Основният е сърбеж в областта на главата, който се дължи на алергия предизвикана от слюнката при ухапване от паразитите.

YouTube

Ако забележите подобно поведение, непременно проверете обстойно косата, зад ушите и около врата. Може да забележите гнидите, които са яйцата на въшките и изглеждат по-скоро като пърхот. Те са много здраво прикрепени към косъма. В случай че намерите по главата на детето такива вредители не се паникьосвайте, а потърсете бързо в аптеката специализиран шампоан или лосион против вредители.

Какви са предимствата на шампоаните за борба с паразитите?

Съвременните шампоани са изключително ефективни, защото съдържат специални вещества, борещи се с вредителя. Те няма да отровят въшките, но ще им попречат да дишат нормално, което в определен момент ще ги убие. Веществата използвани в шампоаните не са вредни или опасни за децата, затова и медицинските специалисти ще ви препоръчат именно тях. Активната съставка, която най-често се ползва в лосиони и шампоани е диметикон. Той прекъсва възможността на въшките да дишат за дълъг период и така ги умъртвява. От Aptekifenix.bg ще споделят още няколко предимства на шампоаните:

  • те унищожават също ларвите и яйцата на паразитите – продуктът се нанася много лесно, а съставките които съдържа, влияят достатъчно ефективно и върху способността на дишане на ларвите и яйцата;
  • диметиконът не е токсичен – не бива да се тревожите за безопасността на децата, защото тази съставка не се абсорбира от тялото и е напълно безопасна дори за най-малките;
  • ефектът на шампоана е изключително бърз – след като престои около десетина минути на главата, може да изплакнете и да видите добрите резултати.

Лесно ще премахнете неприятните вредители, ако ги откриете навреме и бързо се снабдите с нужния препарат от аптеката.

Кога е удачно да ползваме лосион против въшки?

Тъй като паразитите са много разпространени, производителите на медицински препарати представят и различни лосиони против въшки. Те също бързо унищожават вредителите заедно с техните ларви и яйца. Лосионите се използват изключително лесно, като е важно да предпазите дрехите и цялата коса да бъде хубаво омокрена. Обикновено лосионите съдържат в комплект и много ситен гребен, с който трябва хубаво да срешете косата. Това се прави и след като измиете лосиона, защото ситният гребен ще премахне гнидите и мъртвите въшки.

Препоръчваме да изберете лосион от аптеката, за да бъде максимално ефикасен. Специалистите съветват, цялото семейство да използва лосиона, защото вредителите са изключително заразни и трябва да се вземат нужните превантивни мерки. Хубаво е отново да повторите цялата процедура след 7 дни, ако има останали гниди, защото за такъв период от време те се излюпват.

Вижте тази статия по темата със слънцезащитата тук.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе