Ремонтът на ул. „Странджа“ върви по график

Кметът на Община Разград Добрин Добрев извърши днес оглед на работата по ремонта на третия, последен досега неремонтиран участък от една от основните пътни артерии в Разград – ул. „Странджа“. На този етап са оформени почти на 100% бордюрите, като остава само последният участък – между „Априлско въстание“ и „Велес“. Започнало е и реденето на павета на тротоарите, като тази дейност се съобразява със съществуващата инфраструктура, включително дърветата, както и, доколкото е възможно, с желанията  на живущите в този район. По-голямата част от тротоарите ще е от павета, бетон ще се излива пред съществуващите гаражи, а в участъка към ул. „Велес“ ще има плочи.

При обхода на участъка в ремонт и в разговор с ръководителя на обекта Злати Златев и с живеещи в района граждани Кметът Добрин Добрев се увери, че работата върви по график и се очаква да приключи в срок през септември.

YouTube

Припомняме, че ремонтът на участъка от ул. „Странджа“ между Грънчарския трап и кръстовището с „Априлско въстание“ е първият проект на Община Разград по Инвестиционната програма за общински проекти в Закона за държавния бюджет на Република България за 2024 г., по който стартираха строително-ремонтни работи.

Обществената поръчка с предмет „Реконструкция на ул. „Странджа и прилежащите кръстовища в гр. Разград – трети участък от ул. „Странджа“ се изпълнява от „Пътно строителство“АД, които спечелиха процедурата в конкуренция с още три фирми. Стойността на подписания договор е 919 620,52 лв. без ДДС.

Дължината на пътното платно, което се ремонтира, е 647,93 м. Освен ремонт и изграждане на тротоари проектното решение предвижда рехабилитация на съществуващата настилка, като се положи един пласт от 4 см плътен асфалтобетон и изравнителен пласт от неплътен асфалтобетон с минимална дебелина 4 см. Ремонтът включва и подмяна на осветителните тела в участъка с LED-осветление.

На този етап строителните работи се изпълняват без спиране на движението, но се призовават водачите  на МПС да се придвижват внимателно в районите, където се извършват ремонтни работи, а собствениците на имоти в участъка да не оставят автомобилите си на платното, когато там се извършват ремонтни работи. В случай на необходимост от кратковременно затваряне на участъци това ще бъде обявено своевременно.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе