Над 150 участници във Втория парад на ретро автомобили в Разград (ВИДЕО)

На 3.08.2024 г. /събота/ в Градкия парк на Разград, повече от успешно, премина второто издание на Парад на ретро автомобили Разград 2024, който се организира от Авто – мото ретро клуб „Абритус“ и Община Разград, с подкрепата на партньори от бизнеса. В тазгодишното второ издание, специално за събитието, в столицата на Лудогорието, пристигнаха над 150 изключителни исторически превозни средства от всички краища на страната.

Собственикът на уникален „Ford Fairlane Cabriolet” от 1957 г. получи Специалната награда на Кмета на Разград на Втория парад на ретро автомобили в Разград.

YouTube

Близо 150 реставрирани коли и мотоциклети от цялата страна се подредиха по главната алея на Градския парк днес в организираното от авто ретро мото клуб „Абритус” събитие, което се провежда със съдействието на Община Разград и множество спонсори. Малки и големи жители и гости на Разград с часове разглеждаха атрактивните возила, както и щандовете с ретро колекции от автомобили-играчки и на опаковки от български цигари.

Вторият парад на ретро автомобили бе открит с изпълнения на талантливите певци от две разградски школи: Цветомир Христов, Ирина Николова, Мелани Мевлидова, Калина Радославова, Никол Стоянова, Божидара Янева, Марина Минкова и Надежда Дочева от „Енджой Мюзик” с ръководител Адриан Маджаров и Ирем Али и Жанет-Мари Кръстева от Класа по поп пеене към ЦПЛР ЦРД с ръководител Свилена Дечева.

Церемонията по награждаване на призьорите от събитието започна с приветствие от Кмета на Община Разград Добрин Добрев. Той поздрави организаторите от авто мото ретро клуб „Абритус” за това, че пилотното издание на парада през миналата година, когато бе съпътстващо събитие на Панаира на киселото мляко, им даде криле и са надминали себе си със създадената прекрасна атмосфера на тазгодишния форум. Кметът Добрин Добрев благодари и на участниците за това, че реставрират и поддържат автомобили, които връщат някои от посетителите в детството им, други – в младостта, а на трети припомнят филмите с автомобили-бижута, които са гледали. Г-н Добрев пожела на участниците да са здрави и да продължават с ентусиазъм да купуват и реставрират автомобили, покани ги отново да участват и догодина в разградския ретро парад.

Г-н Добрев връчи Специалната награда на Кмета на Община Разград на собственика на червено-бял „Ford Fairlane Cabriolet” от 1957 г. Волфганг Аренд е австриец, който от години живее в бургаското село Александрово. Специални награди връчиха и областният управител Владимир Димитров и техническият директор на ПФК ”Лудогорец” Козмин Моци. Още близо 40 специални награди бяха връчени от организаторите, а всички участници получиха грамоти за участие и подаръци от спонсорите. За масово участие бяха отличени три клуба: на първо място Авто мото ретро клуб „Хан Кубрат”-Кубрат, на второ – Авто мото ретро клуб „Русчукъ”-Русе, на трето – Старозагорски автомобилен ретро клуб.

В парада участваха и любители на ретро автомобилите от: София, Сливен, Силистра, Шумен, Лозница, Поморие и други. Най-старият автомобил, който бе представен на изложението, бе на близо век – произведен през 1927 г.

Парадът на ретро автомобили и мотоциклети в Разград се реализира от Авто – мото ретро клуб „Абритус“ и Община Разград, с подкрепата на фирмите КЕМ ГЛАС ЕООД,

МАТ ЕООД, Разград Нюз, Виопродукт ЕООД, Гичев Транс ООД, Млин 97 АД, Водица Ботълинг ЕООД, Вени Травъл, Ремаркета под наем – Разград, ДИН Груп ЕООД, Гами ЕООД, Пенто ЕООД – Магазини Хоби-майстор, Еконт офиси – Бизнес зона Перистър, Студио 22 в лицето на Симона Савова, БЕЕД ЕООД, Йелоу Кет принт студио, Ес Еф Ей Ритейл Русе, Земеделски производител Иван Ечев, гр. Левски и нашата медия като медиен партньор.

Снимки на всички участници може да откриете във фейсбук страницата на ретро клуба.

Posted by Авто мото ретро клуб "Абритус" on Monday, August 5, 2024

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе