Капанския ансамбъл с турне в Румъния (СНИМКИ)

Късно снощи артистите от Капанския ансамбъл се прибраха в Разград след поредното си много успешно турне зад граница – този път в румънския град Сибиу, наричан „Градът на къщите с очите“. Разположен в подножието на планината Фагараш, след избирането му за Европейска столица на културата през 2007 г., Сибиу е коренно променен и се е превърнал в привлекателно място за туристи от цял свят.

YouTube

За петте дни на основния фестивал „Песните на планината“, който се проведе за 49-и пореден пък, както и в програмата на съпътстващия фестивал, който пък сега отбеляза своето 80-о издание, разградчани изнесоха пет концерта: на сцената на Големия площад в града при откриването на фиестата; два концерта на площада пред Националния театър, един – в Националния музеен комплекс „Астра“ и един – в местния МОЛ – част от Парада на националните костюми.

Участниците във фестивала бяха от: Полша, България, Италия, Гърция, Грузия, Мексико, Северна Македония и домакини от Румъния. Организатор е Силвия Макрея – директор на Дирекция „Култура“ в Община Сибиу и дъщеря на инициатора за създаването на „Песните на планината“.

Сега артистите от Капанския ансамбъл излизат в заслужена лятна ваканция до края на август, за да влязат отпочинали в предстоящия за тях „горещ“ от към изяви на сцената месец септември. Предстоят две гостувания във Върбица и Ценово, участие в традиционния Есенен панаир и още два самостоятелни концерта в Разград.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе