Започна полагането на асфалт на третия участък на „Странджа“

От Грънчарския трап започна полагането на асфалт на третия участък на ул. „Странджа“, който бе последната неремонтирана част от една от основните пътни артерии в Разград.

YouTube

Върху две от отсечките ще бъдат поставени по три пласта асфалт – от Грънчарския трап до пресечката с „Люлебургас“ и „Дъбрава“, както и на кръстовището с „Велес“. В по-голямата част от улицата, която се преасфалтира, пластовете ще са два – от по 4 см. Работниците от „Пътно строителство“АД ще полагат асфалт и в съботния ден, 24 август, като на този етап улицата няма да бъде затворена за движение, но се призовават водачите да преминават внимателно в района. В случай на необходимост от кратковременно затваряне на участъци това ще бъде обявено.

Тротоарите на ул. „Странджа“ са почти готови, като се работи по изливане на бетон върху подходите към гаражи и домове, където няма да има павета или плочи.

Припомняме, че ремонтът на участъка от ул. „Странджа“ между Грънчарския трап и кръстовището с „Априлско въстание“ е първият проект на Община Разград по Инвестиционната програма за общински проекти в Закона за държавния бюджет на Република България за 2024 г., по който стартираха строително-ремонтни работи.

Обществената поръчка с предмет „Реконструкция на ул. „Странджа и прилежащите кръстовища в гр. Разград – трети участък от ул. „Странджа“ се изпълнява от „Пътно строителство“АД, които спечелиха процедурата в конкуренция с още три фирми. Стойността на подписания договор е 919 620,52 лв. без ДДС.

Дължината на пътното платно, което се ремонтира, е 647,93 м. Ремонтът включва и подмяна на осветителните тела в участъка с LED-осветление.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе