Млади таланти триумфираха на футболен турнир в село Божурово

На стадиона в Божурово днес се състоя вълнуващо спортно събитие, което донесе радост и емоции на участниците и зрителите. Община Кубрат и Кметство Божурово организираха футболен турнир на малки врати за деца и юноши, който събра местни отбори и ентусиазирани фенове на футбола.

Футболното дерби бе организирано под егидата на кмета на община Кубрат Алкин Неби и кмета на селото домакин Юджел Юсеинов. Участие в надпреварата взеха отборите на Божурово, Сеслав и Нова Черна /Тутраканско/. Турнирът бе уважен от заместник-кмета на община Кубрат Мирослав Йорданов, кметът на село Сеслав Сунай Исмаилов, както и от местни общественици, жители и гости.

YouTube

Турнирът започна с двубой между най-малките футболисти от Божурово, които демонстрираха завидни умения и хъс. След това, на терена се срещнаха отборите на „Реал“ – Божурово и „Спартак“ – Сеслав. В напрегната среща, „Реал“ успя да надвие „Спартак“ с 3:1. Въпреки поражението, отборът на Сеслав не се отказа и в следващия си мач победи убедително тима на Нова Черна с 5:1.

Финалната среща бе оспорвана и след продължения победител на турнира стана отборът на „Реал“ – Божурово, воден от треньора Мерт Алимов. Те получиха купата на Кмета на община Кубрат Алкин Неби, медали и бурните аплодисменти на публиката. Втори в турнира се класира отборът на Сеслав, който също получи купа, връчена от кмета на селото домакин.

Специални награди бяха връчени на няколко играчи. За най-добър вратар бе определен младият и талантлив Дани Йорданов от отбора на „Спартак“ – Сеслав. За най-малък участник в турнира бе отличен Калоян Венциславов от отбора на Нова Черна, а титлата голмайстор спечели Илкай Пламенов от „Вихър“ – Нова Черна.

Всички участващи отбори получиха медали, отличия и футболни топки, осигурени от Кметството и Общината. Освен това, децата и юношите бяха почерпени със сандвичи и напитки, любезно предоставени от местното заведение.

„Нашата цел е да вдъхновяваме децата, да им дадем възможност да се забавляват и да ги откъснем поне за малко от дигиталния свят. Турнирът не е състезателен, а има за цел да насърчи отборната игра и спортсменския дух,“ каза кметът на Божурово Юджел Юсеинов.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе