Асфалтирането на ул. „Странджа“ продължава утре, този път няма да затварят улицата

Полагането на последния пласт асфалт по третия участък от ул. „Странджа“ продължава утре, 29 август, но без да се налага затваряне на улицата за движение. Заради извършването на ремонтните работи Община Разград апелира преминаващите водачи да се движат с повишено внимание в района.

Днес бе завършено асфалтирането на участъка от бул. „Априлско въстание“ до кръстовището с  ул. „Велес“. На кръстовището с „Велес“ положените пластове асфалт са три – 7+4+4 см., както и в района на Грънчарския трап, в останалата част са по два – 4+4 см.

YouTube

Оглед на дейностите по асфалтирането, както и на довършителните работи по тротоарите – подреждане на павета и оформяне на подходите към гаражи и домове – извърши днес Кметът на Община Разград Добрин Добрев. За темповете и качеството на ремонтните работи той разговаря както с работниците и техните ръководители, така и с живеещи на ул. „Странджа“ граждани.

Припомняме, че ремонтът на участъка от ул. „Странджа“ между Грънчарския трап и кръстовището с „Априлско въстание“, който е с дължина 647,93 м., е първият проект на Община Разград по Инвестиционната програма за общински проекти в Закона за държавния бюджет на Република България за 2024 г., по който стартираха строително-ремонтни работи.

Обществената поръчка с предмет „Реконструкция на ул. „Странджа и прилежащите кръстовища в гр. Разград – трети участък от ул. „Странджа“ се изпълнява от „Пътно строителство“АД, които спечелиха процедурата в конкуренция с още три фирми. Стойността на подписания договор е 919 620,52 лв. без ДДС.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе