Обсъдиха спешни мерки за тапата на „Дунав мост“ при Русе

Предприемането на спешни мерки за “тапата” на „Дунав мост“ при Русе. Това бе обсъдено на среща на премиера Димитър Главчев с вътрешния министър Атанас Илков, с министъра на транспорта и съобщенията Красимира Стоянова и регионалния министър Виолета Коритарова.

Министър-председателят Димитър Главчев възложи на министрите да разговарят с ресорните си румънски колеги, за да предприемат заедно действия. Премиерът Главчев бе категоричен, че трябва да се въведе отделяне на потоците на тежкотоварните автомобили на два потока – първият за тези от държави членки на Европейският съюз, а вторият за такива от трети страни. За целта ще бъде създадена организация още преди граничния контролно-пропускателен пункт.

YouTube

„Направете всичко възможно, за да се ускори преминаването през „Дунав мост“.  Призовавам за бързи действия и намиране на ефективни решения“, обърна се премиерът към министрите.

Ще бъде разговаряно отново с представители на румънската власт относно стартирането на Ро-Ро корабна линия „Русе-Гюргево-Русе“, което би облекчило трафика на моста. Министрите отбелязаха, че допълнителни проблеми създава обстоятелството, че фериботът при Оряхово не е работил 3 цели дни поради ниското ниво на река Дунав и това е насочило още тежкотоварни автомобили към Русе.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе