Тренировъчният лагер на „Аурубис“ и Лудогорец учи десетки деца на футболно майсторство

Летният тренировъчен лагер на „Аурубис“ и Лудогорец отново повдига завесите за красивия и качествен футбол пред десетки деца. Четиридневният форум се организира за девета година, с един ковид пропуск. Този път изданието привлече интереса на 60 деца на 10 и 11-годишна възраст от Златица, Пирдоп, Пловдив, Марково и от цяла Разградска област.

През следващите три дни подрастващите футболисти ще се докоснат до топ условията, които предлага базата на Лудогорец на ненадминато национално равнище. На терените в комплекс „Гнездо на орли“ младежите вече започнаха да упражняват и надграждат своите спортни умения. Ръка в личностното им развитие им подават доказаните специалисти от Академията на 13-кратния шампион.

YouTube

Освен всекидневните тренировки, за момчетата е осигурена по-разширена програма, с която да опознаят по-отблизо условията, при които се подготвят „орлите“ и юношите на клуба. Предвидени са посещения на стадион „Хювефарма Арена“, както и на футболните срещи от шампионатите на Елитните отбори U15 и U16, в които посрещат връстниците си от Етър (Велико Търново).

Днешният ден е вторият от престоя на момчетата в Разград и от участието им в летния лагер на „Аурубис“ и Лудогорец. Още в началото имаха шанса да се докоснат до игровия стил на „орлите“, като в края на вчерашния ден наблюдаваха срещата между втория отбор на Лудогорец и варненския Фратрия.

Тренировъчният лагер продължава до четвъртък.

„Аурубис” е най-големият преработвател на мед в света. Собственост на германската компания е медодобивният завод „Аурубис България“ в Пирдоп. Фирмата е основен партньор на ПФК Лудогорец в популяризирането на футбола сред най-малките, чрез което ги възпитават в самодисциплина, страст към играта и отношение към здравословния живот.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе