Област Разград е готова за новата учебна година: 752 първокласници ще прекрачат училищния праг (ВИДЕО)

Област Разград е готова да посрещне над 10 404 ученици за новата учебна година, съобщи Ангел Петков, началник на Регионалното управление на образованието (РУО) – Разград. В региона има 752 първокласници, за които вече са осигурени всички учебници и материали, необходими за успешното начало на учебния процес.

Според данните, предоставени от РУО-Разград, броят на учениците по класове е както следва:
– Втори клас – 809 ученици
– Трети клас – 883 ученици
– Четвърти клас – 941 ученици
– Пети клас – 825 ученици
– Шести клас – 903 ученици
– Седми клас – 848 ученици
– Осми клас – 932 ученици
– Девети клас – 968 ученици
– Десети клас – 884 ученици
– Единадесети клас – 835 ученици
– Дванадесети клас – 780 ученици

YouTube

Общо в областта има 10 404 ученици, които ще започнат новата учебна година. За тяхното образование ще се грижат 1 243 учители, които са магистри и притежават необходимата квалификация и опит за провеждане на пълноценен образователен процес.

Въпреки предизвикателствата, свързани с ремонтните дейности в различни учебни заведения в областта, всички ремонти ще приключат в срок преди началото на учебната година. Учениците и учителите ще могат да влязат в обновени и подготвени класни стаи, които ще осигурят безопасна и комфортна учебна среда.

Едно от училищата в областта – това в село Беловец, претърпя значителни щети след пожар и предстои да бъде ремонтирано. В момента се очаква финансиране от Министерството на образованието и науката (МОН) за ремонт на покрива. Докато се осъществява ремонтът, учениците от училището в Беловец ще започнат учебната година в Основно училище „Христо Смирненски“ в град Кубрат.

Близо 500 кв. м покривна конструкция на училището в село Беловец изгоря след пожара вчера

Надяваме се ремонтите да приключат възможно най-бързо, за да могат учениците да се върнат в своето училище,“ коментира Ангел Петков.

Регионът на Разград е готов да посрещне новата учебна година със завършени ремонти и пълна подготовка за успешно учебно начало.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе