РИМ – Разград организира акция за предаване на стари тетрадки срещу награди

Регионалният исторически музей, в сътрудничество с Община Разград, предизвикват децата на Разград и техните родители да почистят в навечерието на новата учебна година учебните бюра от ненужните им вече тетрадки и всякаква друга стара хартия в домовете им.

Инициативата по идея на музейните специалисти в отдел „Нова и най-нова история“ „От забравени страници към нови възможности“ е, който желае във вторник, 10 септември, да предаде в къщата музей „Анание Явашов“ поне 2 кг ненужна хартия. И точно като в популярната народна приказка „Сливи за смет“, всяко приело предизвикателството момиче или момче, ще получи награда.

YouTube

„Идеята ни е да подсетим децата да помогнат на мама и тати в почистването на стаите им, а и да им разкажем, когато дойдат при нас, как от рециклираната хартия ще бъдат изработени нови тетрадки и учебни пособия, а така ще бъдат спасени от изсичане и хиляди дървета“, разказва проф. д-р Росица Ангелова, ръководител на отдел „Нова и най-нова история“ в Регионалния исторически музей. Тя и колегите й ще очакват откликналите на поканата да предадат старите си тетрадки и друга ненужна хартия от 10.00 до 12.00 часа на 10 септември, вторник, в къщата музей „Анание Явашов“.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе