Шестокласничка от ОУ „Васил Левски“ – Разград е сребърен медалист в Международния конкурс „С очите си видях бедата“

В навечерието на професионалния празник на огнеборците Разградската дирекция „ПБЗН“ получи ценна новина. Шестокласничката Моника Колева е отличена на национално ниво в конкурса „С очите си видях бедата“. Рисунката, с която момичето участва в областния етап и бе изпратена в София, спечели второ място в конкуренция с творби от цяла България. Днес Моника получи наградите си от РДПБЗН. За голямото отличие ще пътува до Националния дворец на децата в столицата.

YouTube

Международният конкурс „С очите си видях бедата“ е традиционна превантивна инициатива на ГДПБЗН – МВР в партньорството с Министерството на образованието и науката под егидата на Секретариата на откритото частично споразумение за големите бедствия EUR-ОРА/ към Съвета на Европа.

Обхваща познанията на подрастващите, свързани с рисковете от бедствия и пожари, както и начините на поведение и действие при тях.

Целите на конкурса са: да се пресъздадат със средствата на изобразителното изкуство познанията на децата и учениците за бедствията в световен мащаб, дейностите на съставните части на Единната спасителна система; да се създаде интерес към професията на пожарникаря и спасителя; да се възпита съпричастие към проблемите на човека, готовност за оказване на помощ, желание за участие в доброволческа дейност.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе