Редица институции и хора се включиха в кампанията „Да изчистим България заедно” в област Разград

Кметът на Община Разград Добрин Добрев, заместник-кметът Полина Иванова и служители в Общинска администрация-Разград се включиха в националната кампания „Да изчистим България заедно”. Част от тях бяха с децата си, които също участваха в екологичната инициатива, която възпитава всички нас да пазим природата чиста.

От сборния пункт на кръстовището на ул. „Перистър” и ул. „Кресна” служителите в Общинска администрация  тръгнаха в посока бившата Жандармерия, като почистиха участъка край шосето до бензиностанция „Йоана”. По околовръстния път бяха събрани над 3 кубика отпадъци – пластмасови и стъклени бутилки, мокри кърпички, чашки от кафе и други. Намерени бяха и над 10 гуми от МПС, които ще бъдат транспортирани отделно.

YouTube

Множество фирми и институции също участваха вчера и днес в кампанията и са заявили транспортиране на събраните от тях отпадъци до Регионалното депо за отпадъци: „АДМ-Разград”, РЗИ-Разград, Военно окръжие-Разград, РЗОК-Разград, ПГТС”Христо Смирненски”-Разград, ОДМВР-Разград, Разплащателна агенция-Разград, Областна администрация-Разград, ЦПЛР ЦУТНТ.

Областна администрация – Разград както всяка година се включи като организира в петък в късния следобед почистване в местността Пчелина, в района около втория язовир. В инициативата участва и ръководството – областният управител Владимир Димитров и двамата заместник областни управители Надя Йорданова и Назиф Зюлкяр, така и голяма част от областна администрация.

През тази седмица Областна администрация Разград получи чували и ръкавици, осигурени от РИОСВ – Русе, които разпредели на седемте общини в областта. Чували и ръкавици получиха и някои от държавните институции, които днес чистят активно. Всички държавни институции, които имат представителства в област Разград посочиха къде ще чистят.

От началото на „Да изчистим България заедно“ инициативата е обединила над 3 милиона доброволци, които са събрали около 100 хиляди тона отпадъци и са почистили близо 28 800 нерегламентирани сметища в страната.

Община Лозница също се включи в почистването.

Служители на общинската администрация в Кубрат, водени от кмета Алкин Неби, активно се включиха в националната кампания „Да изчистим България заедно“. Тази инициатива цели да ангажира гражданите в усилията за опазване на околната среда и подобряване на чистотата в страната.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе