Жителите на Кубрат отбелязаха 116 години от обявяването на Независима България

Жителите на град Кубрат, заедно с ученици и представители на местната общественост, отпразнуваха с тържествено събитие 116-ата годишнина от обявяването на Независимостта на България. Този важен исторически момент, който се е случил на 22 септември 1908 г., бе почетен пред паметника на загиналите във войните в центъра на града.

YouTube

Сред присъстващите на събитието бяха кметът на общината Алкин Неби, председателят на Общинския съвет Нуршен Халилова, заместник-кметът Женифер Пойраз, общински съветници, преподаватели от местните училища и обществените деятели на града. В тържеството взеха участие и много граждани и гости на Кубрат.

 

 

В навечерието на празника бяха поднесени венци в знак на почит от страна на общинската администрация и Общинския съвет, училищата от Кубрат и село Беловец, както и от представители на различни политически партии. Цветя бяха поднесени и от най-малките жители на града – децата от местните детски градини.

 

По време на тържествената част, кметът Алкин Неби и секретарят на Народно читалище „Св. Св. Кирил и Методий“ – Толя Тодорова, произнесоха празнични слова, подчертавайки значението на този исторически ден за националната идентичност и свобода на българския народ.

Събитието бе изпълнено с емоции и патриотизъм, благодарение на учениците от Средно училище „Христо Ботев“. Алейна Бейханова и Гергана Атанасова от 12 клас, под ръководството на преподавателя Найден Нанев, представиха вълнуващ рецитал. Музикалната програма включваше изпълнения на талантливите певци Адел Кенар и Алекс Евгениев, както и вокалната група „Медни звънчета“ с ръководител Сийка Русева, която завладя публиката с прекрасни песни.

Празничното събитие в Кубрат бе не само почит към миналото, но и момент на единение и гордост за жителите на града, които с всяка изминала година продължават да съхраняват и отбелязват важните моменти от българската история.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе