С какви лекарства ще преборим симптомите на грип и настинка?

Снимка: pixabay.com

Вероятно очаквате с наближаването на зимния сезон, да се активизират различни грипни вируси, които причиняват дискомфорт на хората в този период. Настинката и грипът, винаги са придружени с многобройни неприятни симптоми, които трябва да се повлияят с определени медикаменти. Днес ще поговорим малко повече за ринита, който представлява възпаление на лигавицата на носа и носната кухина. Почти всеки е използвал лекарства за хрема, които много често са под формата на спрей. Нормално, тях ги откривате в аптеката, но без рецепта. Това предполага да сте достатъчно запознати с това, какво представлява конкретния симптом и как може да се справите с него.

Какво трябва да знаем за хремата?

Когато се заразите с някакъв вирус или настинете се появяват редица симптоми като висока температура, главобол, болки в мускулите, в гърлото и хрема. Медицинският термин на хремата е ринит. При него наблюдавате изтичане на различни по цвят и гъстота секрети от носа. Това е изключително неприятно, защото постоянно попивате секрета със салфетки, а той не спира и не намалява. Освен това започвате да дишате трудно, усещате носа запушен и кихате. Както споменахме хремата не е самостоятелно заболяване, а симптом на такова. Независимо от това има редица лекарства, които могат да я облекчат и да съкратят срока на излекуване.

YouTube

Препоръчително е максимално бързо да вземете мерки, защото носната кухина е свързана и е в близост с много други важни системи в главата. Това е причината, когато сте болни и имате хрема, понякога да усетите проблем с обонянието, със слуха или с очите. Един неглижиран възпалителен процес може да създаде редица здравословни проблеми. Ако наблюдавате този симптом и при себе си, е добре да посетите лекар, за да се уточни каква точно е причината, защото не винаги е вирусно заболяване. Не е изключено да имате хрема и заради алергия. Ето защо специалистът най-добре ще ви ориентира как да се лекувате. В случай че не се чувствате прекалено зле, е възможно и сами да си вземете лекарства от аптеката без рецепта. Лесна навигация с тяхната карта на сайта.

Кои лекарства повлияват най-бързо и ефективно хремата?

Според специалистите е най-добре при заболяване, което ви създава дискомфорта като хремата, веднага да реагирате, избирайки подходящ медикамент. В аптеките откривате разнообразни лекарства, които са насочени към този проблем и може да използвате спокойно както е описано в листовките. След като става въпрос за проблеми с носа и носната кухина, е съвсем нормално и медикаментите да бъдат под формата на спрей. По този начин веществата, които се съдържат в него, достигат достатъчно навътре и повлияват възпалената лигавица. От Mirabel.bg ще ви представят няколко много надеждни препарата:

  • Африн спрей за нос – съдържа оксиметазолинов хидрохлорид. Той ще свие кръвоносните съдове в носа, чрез което ще получите облекчение на ринита. Лекарството не бива да се използва повече от 7 дни;
  • Олинт спрей – намалява отока на носната лигавица и пристъпите на обилно отделяне на секрет. Може да използвате препарата при алергични реакции, синузит или вирусни заболявания;
  • Отривин плюс спрей – бързо отпушва носа и премахва неприятното напрежение, което усещате в носната кухина. Ускорява възстановяването на възпалената носна лигавица и ефективно спира хремата.

Потърсете подходящ препарат и при нужда от консултация, непременно се обръщайте към фармацевта, защото той е запознат с различните съставки на лекарствата и техния ефект върху симптоматиката на ринита.

Трябва ли да използваме антивирусни препарати?

Хората все по-често се сблъскват с различни вируси, които са предпоставка за най-различни заболявания. Съвременните антивирусни лекарства са създадени с цел да контролират заболяването и да намалят неговите симптоми. Лекарите обикновено ги изписват заедно с други медикаменти като помощно средство. Антивирусните препарати се свързват със самия вирус, като блокират действието на неговите протеини. Съвременните антивирусни лекарства могат да се приемат заедно с различни допълнителни витамини, които доказано засилват имунитета. Можем да споменем витамин D, витамин С, цинк и други.

Тези хранителни добавки заедно с антивирусните препарати значително ще съкратят периода, през който боледувате. Антивирусните медикаменти подпомагат клетъчния имунитет и по естествен път влияят върху изчистването на организма от възникналото възпаление. Важно е винаги да използвате продукта както е описано в упътването и да не превишавате препоръчителните дози. Ако изпитвате някакви колебания е най-добре да се консултирате с фармацевт или лекар.

За какво да следим когато избираме антивирусни лекарства?

Антивирусните препарати, които са разработени на билкова основа, обикновено се предлага в аптеките без нуждата от рецепта. Много от лекарите също се доверяват на продукти, в които са съчетани различни билки, корени и растения, доказали с времето своите антивирусни свойства. При различни грипни състояния, ако усещате втрисане, болки в гърлото и главата, отпадналост и висока температура, наред с останалите медикаменти спокойно може да вземете и антивирусни продукти. За да изберете най-подходящите за вас, трябва внимателно да прочетете листовката или описанието онлайн. Тъй като антивирусните препарати могат да се употребяват и превантивно, е добре те да са на билкова основа. Подобни изделия са напълно безопасни и не се наблюдават алергични реакции. Вижте също полезна информация за козметиката за тяло тук.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе