195 кучета бяха чипирани по време на кампания, инициирана от Община Разград и проведена съвместно с 4 частни ветеринарни клиники

На 195 домашни кучета бяха поставени чипове и извършена регистрация по време на лятната кампания, инициирана от Община Разград и проведена съвместно с четири частни ветеринарни клиники. Резултатите бяха обобщени от управителя на Приюта за бездомни животни и скитащи кучета д-р Чавдар Черников на работна среща със заместник-кмета на Община Разград Зорница Евгениева и началника на отдел „Общинска икономика“ д-р Михаил Балтаджиев.

YouTube

Припомняме, че кампанията започна през месец юни, в нея се включиха: „Вива Вет“, „Профи Вет – д-р Ганчев“, „Грийн хилс Вет“ и „Фарма тийм“ с два обекта. Чиповете бяха предоставени от Община Разград, собствениците на домашни кучета заплащаха само стойността на манипулацията.

На срещата, която се проведе в Приюта за бездомни животни, кампанията бе отчетена като успешна и бяха коментирани възможности тя да се провежда периодично след обсъждане и с представителите на ветеринарните клиники.

Д-р Черников обясни, че през първата година след чипирането и регистрирането не са плаща такса „куче“ от собствениците, а ако кучетата са и кастрирани или пък собствениците са с ТЕЛК за домашните любимци изобщо не се плаща такса „куче“.

По време на посещението си в Приюта заместник-кметът Зорница Евгениева извърши оглед и на ремонтните дейности на амортизираните елементи от  клетките. Ремонтът на 15 клетки е със средства от общинския бюджет.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе