Местят състезанието по народна топка в спортна зала „Лудогорец” заради лошо време

Във връзка с метеорологичната прогноза за понижаване на температурите и интензивни валежи насроченото за понеделник състезание по народна топка ще се проведе не на открито в Градския парк, а на закрито – в спортна зала „Лудогорец”.

То се организира от Община Разград в подкрепа на Националната кампания срещу насилието над и между деца, инициирана от Държавната агенция за закрила на детето. Активно съдействие в организацията на състезанието оказва директорът на ЦПЛР УСШ”Руси Бухтев” Цветан Танев, който освен залата, предоставя и топките, с които ще се проведе състезанието, както и двама съдии по време на мачовете.

YouTube

За участие се записаха 54 ученици от 5, 6 и 7 клас и 9 учители по физическо възпитание от основните училища в общината: ОУ„Г.С.Раковски“ с. Раковски; ОУ„Елин Пелин“ с Стражец; ОУ„Отец Паисий“ с. Дянково; ОУ„Ив.С.Тургенев“ гр. Разград; ОУ„Н.Й.Вапцаров“ гр. Разград; ОУ„Отец Паисий“ гр. Разград; ОУ„Никола Икономов“ гр. Разград; ОУ„Васил Левски“ гр. Разград, както и от СУ„Христо Ботев“ гр. Разград. Ще участват и: 8 представители на ОДМВР-Разград, 5 – от РД ПБЗН-Разград, 6 общински съветници, 8 представители на Общинска администрация-Разград.

Идеята на турнира е чрез смесени отбори от деца, подложени на риск и възрастни, отговорни за опазването на здравето и живота на децата, да се покаже приемственост и готовност заедно да се борим за по-добро бъдеще. Отборите ще са общо 9 – от по 4 възрастни и 6 деца, избрани на случаен принцип чрез жребий непосредствено преди начало на срещите. Всеки отбор ще получи тениски с логото на кампанията – „Бъди смел, бъди добър!“ и герба на Община Разград. Тениските са в различен цвят, за да могат отборите да се различават и с идея за цветен и свободен свят.

Ще се изиграят общо 10 мача, като всеки отбор ще играе по две срещи. По регламент ще се играе до уцелване на всички участници в даден отбор, включително и консула, който се цели последен. Играе се „без спасяване“, което означава, че веднъж уцелен състезател не се връща в игра. Максимална продължителност на една среща е до 15 минути, като, ако няма обявен победител до изтичане на времето, такъв е този, който има повече оцелели участници на терена.

Всички участници ще получат грамоти, а за децата ще има и предметни награди пастели, моливи, светлоотразителни ленти и ключодържатели с логото на кампанията.

Началният час на състезанието е 14,30 ч. на 30 септември, понеделник, в спортна зала „Лудогорец”.

Част от националната кампания „Бъди смел, бъди добър!” е и националният детски конкурс за фотография, колаж и есе на тема „Светът е по-добро място без насилие”, както и засаждане на дърво във всяка община с послание на децата срещу насилието на 23 октомври, в които Община Разград също ще се включи.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе