Среща на поколенията в „Дом за стари хора“-Тертер

Доброволците към кубратската комисия с поредното добро дело отбелязаха две дати от есенния календар – 29 септември – световния ден на сърцето и 1 октомври –денят на музиката, поезията, възрастните хора и архитектите. „Среща на поколенията“ кръстиха младежите-доброволци към местната комисия специалната среща, посветена на потребителите от социалния дом в Тертер. Поредни приятни минути и задушевен разговор върнаха възрастните към техните най-мили ученически и студентски спомени, които споделиха с кубратските си приятели.

Посещението на кубратските емпатисти, което се случи в последния ден на месец септември (30.09.2024) съвпадна с емоционално събитие подготвено от работещите в дома за всички рожденици през месеца и така заедно младежи и възрастни поздравиха двамата юбиляри, които стават на 80 години и наричаха пожелания за здраве и дълголетие.

YouTube

Всяко поколение е различно, всяко носи своите силни и слаби моменти, всяко има своите идоли, предпочитания, но това, което ги обединява е културата на признателност и благодарност. Всеки един от нас, има своя любим възрастен в семейството и рода, на когото е признателен и има за какво да благодари. „А да благодарим на всички онези, които са дали много от себе си, за да може днес да вървим уверено напред е най-малкото, което можем да направим за тях“ коментира Беркант Мутишев от името на всички младежи подкрепили и участвали в срещата, и осигурили скромна почерпка „сладко да похамнем за да бъде и разговорът сладък“.

В края на срещата домакини и гости се видяха на чаша димящо кафе с управителя на дома г-н М. Барзат, който изказа искрени благодарности към доброволците на местната комисия, която посещава дома по хубави поводи.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе