Второкласници от Кубрат: „Вече съм голям, на улицата безопасно мога да пресичам сам“

Продължават съвместните прояви на „Пътна полиция“-Кубрат и местната комисия свързана с превенция „Безопасност на пътя“ сред ученици от начален етап на образование.

Втори „б“ клас при СУ „Христо Ботев“ на 1 октомври 2024 г в часа на класа разгледаха темата  „Улиците до моето училище“. По интересен и забавен за учениците начин темата разгледаха инспектор Сюзан Мехмедова от РУ-Кубрат и секретарят на кубратската комисия.  С провокативни и подвеждащи въпроси зададени от полицейския служител,  свързани с различни елементи от пътното платно, децата преминаха малък тест –  откриха грешки в различни пътни ситуации, подредиха правилно цветовете на светофара, назоваха правилно пътните знаци, които нарочно бяха представени с грешни имена и др.

YouTube

Интересен момент от срещата развълнува малчуганите, когато на вниманието на им бяха пуснати различни звукове сигнали на автомобили със специален режим на движение, а те бяха доволни, че ги разпознаха без грешка.  На срещата присъства и Билге Алишева- доброволец към местната комисия, която като шофьор припомни за предпазния колан и обърна внимание за специалното столче, предназначено за деца.

С припомняне на основните правила за движение и за задължителното използване на пешеходните пътеки около училището, малчуганите със самочувствие заявиха в края на урока „Вече съм голям, на улицата безопасно мога да пресичам  сам“,  и получиха похвала от инспектор Мехмедова, която си тръгна с невероятен подарък, стенен часовник изработен от родител на дете от класа, украсен със стари детски колички.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе