Драгомир Стойнев пое ангажимент за законодателни промени, които ще насърчат развитието на общинските Индустриални зони

„БСП – ОБЕДИЕНА ЛЕВИЦА“ поема ангажимент да изготви и внесе в следващото Народно събрание промени в Закона за Индустриалните зони, които да позволят общинските индустриални зони да имат възможност да получават публични и европейски средства. Това заяви водачът на листата на коалицията в Разградско Драгомир Стойнев по време на срещата си с ръководството на Общинска Бизнес зона в Разград.

Стойнев, който е бивш министър на икономиката и енергетиката смята, че това ще насърчи допълнително развитието и разширяването на общинските зони, както и качеството на предоставяните от тях услуги на инвеститорите.

YouTube

Към момента в разположената на площ от 200 декара зона в Разград работят 38 инвеститора и 51 наемателя. Предстои процедура, която ще доведе до увеличение на площите, върху които оперира тя.

„Смятам, че това е една от най-добре управляваните зони в страната“, обяви Стойнев. Той обаче подчерта, че общините няма как да се справят сами в усилията си да осигурят условия за привличане на чужди инвеститори и държавата трябва да помага адекватно и чрез финансиране, и чрез актуализация на нормативната рамка.. В периода на кабинета Орешарски именно Стойнев като министър на икономиката подпомогна Разградската бизнес зона с 1.5 милиона лева.

„Това, което видях днес, ме прави оптимист, че при добро управление и партньорство между кметовете, изпълнителната власт и инвеститорите, насърчаването на регионалния икономически растеж и местните икономики може да се случва ефективно. Разбира се, основно условие да осигурим трансформация на икономиката ни, основана на иновации и модерно производство, е политическата стабилност“, каза още Стойнев, който като икономист е един от авторите на проекта и законовата уредба на Държавна компания „Индустриални зони“ през 2008 г.

Драгомир Стойнев, заедно с кандидатите за народни представители Филип Попов и Кремена Радева, разговаряха с инвеститори в Бизнес зона – Разград.

Според него е време политиците да чуят гласа на бизнеса, които иска устойчиво управление и дългосрочен период, в които да планира развитието си.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе