„Превенция чрез сътрудничество“ събра екипи от две различни образователни институции в Кубрат

Смесена група от ученици-представители на 2. б клас при СУ „Христо Ботев“, учител и родител, съвместно с кубратската комисия, организираха посещение в  Център за специална образователна подкрепа-Кубрат.  Събитието е част от превантивно-образователната програма, която подкрепят учителката Ш. Исмаил и родители „Превенция чрез сътрудничество – учителят като ментор, родителят като партньор“. В нея са заложени различни задачи, сред тях и да запознава децата с  различни образователни и социални институции, в които се обучават техни връстници, имащи нужда от специални грижи.  Познаването отблизо на средата, в която  живеят и се обучават помага у подрастващите да  се възпитават редица ценни качества, като уважение към специалистите, които полагат грижи за тях, съпричастност, съчувствие, толерантност и др.

YouTube

Гостите бяха радушно посрещнати, приети и запознати с дейността на образователната институция, за която подробно разказа ветеранката  С. Акчова – специален педагог.  Дългогодишните учители В. Дякова, Н. Арсова и М. Атанасова пък припомниха стари спомени от съвместната си работа с местната комисия и  прегърнаха идеята за нови  съвместни срещи и си пожелаха през пролетта  децата от двете учебни заведения  заедно да инициират събитие и да излъчат послание за взаимопомощ и подкрепа.

В края на срещата учениците поднесоха мила изненада на новите си приятели – изработен макет от родител на ученик от класа на тема „Плодородна есен“, а пожеланията не бяха далеч от темата – гостите пожелаха щедра учебна година от много усмивки и хубави моменти  на директорката на учебното заведение Ваня Петкова и  целия екип. Развълнувана от милата изненада, г-жа Петкова не скри възхищението си от изработката на родителя и я поздрави за сръчността и богатото въображение и почерпи децата с лакомства.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе