СУ “Христо Ботев” – Разград с нови възможности за учениците през тази учебна година – изкуства, спорт и иновации

През тази учебна година, СУ „Христо Ботев“ гр. Разград предоставя на своите ученици нови възможности за личностно развитие. Водено от стремежа да предостави среда, която стимулира креативността, спорта и научните умения, училището участва в проекти и програми, които допълват традиционните методи за обучение с практически опит и извънкласни дейности.

Един от основните приоритети на училището е да създаде привлекателна и подкрепяща среда, в която всяко дете да има възможност да развие своите способности и да открие нови интереси. Училището не само насърчава академичния успех, но също така поставя акцент върху творческата изява, екипната работа и спортната активност. За тази цел са разработени извънкласни дейности, които съчетават полезното с приятното и създават нови възможности за постижения.

YouTube

СУ „Христо Ботев“ е сред училищата, одобрени за участие в Националната програма „Заедно в изкуствата и в спорта“. Програмата цели да стимулира както физическите, така и творческите способности на децата, създавайки благоприятни условия за тяхното развитие. В рамките на програмата, в училището ще бъдат формирани четири групи – две по модул „Изкуства“ – изобразително изкуство и театрално изкуство на английски език, и две по модул „Спорт“ – футбол и волейбол. Чрез тези занимания, учениците ще могат да се включат в разнообразни дейности, които не само ще развиват техните умения, но и ще им предложат начин да изразят себе си и своите таланти по различен начин. Създаването на тези групи е важна стъпка към обогатяването на ученическото преживяване, като позволява на учениците да излизат извън границите на стандартната учебна програма и да развиват своите таланти.

СУ „Христо Ботев“ е на финалния етап от изграждането и на своята СТЕМ среда. Тя ще създаде иновативно пространство за обучение в четирите ключови области – наука, технологии, инженерство и математика. СТЕМ средата ще предлага на учениците възможност да се ангажират с практическо обучение, да развиват критично мислене и да намират креативни решения на реални проблеми. СТЕМ средата не само ще насърчава интереса на учениците към иновативните технологии, но също така ще ги подготви за бъдещите предизвикателства в съвременния свят, където уменията в тези области ще бъдат от изключителна важност.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе