Десислава Иванова със сребърен медал от Балканското първенство в Северна Македония

От 03 до 06 октомври Западната ни съседка Република Северна Македония проведе един от най-мащабните в календара на UWW първенства, който е в три възрасти до 15г., до 17г, и до 20 годишни в трите стила свободна, класическа и жени. В надпреварата взеха участие над 500 участници от 9 държави.

В категория до 59кг. при девойки до 20г. България бе представена от 18 годишната Десислава Иванова, състезателка на СК по борба „Лютфи Ахмедов“ гр. Разград и ученичка в 12 клас на Спортно училище гр. Разград. Десислава въпреки своите малки години в тази възраст където е титуляр в националния отбор, с лекота стигна до финала отстранявайки категорично своите съпернички. Но след много оспорвана схватка отстъпи пред сънародничката си и се окичи със сребърен медал. Треньор от месния клуб бе Халил Мусов, който е и преподавател в Спортното училище.

YouTube

България изпрати и своя съдийски екип от трима международни съдии, където гласува доверие и на Дениз Хамид – Директор на Спортното училище, треньор и единствен международен съдия по борба и плажна борба от Лудогорието.

Делегат на Балканското първенство бе също Българин, г-н Димитър Чифудов съдия олимпийска категория, а другите ни съдии бяха Каролина Грозданова и Недко Зарев.

Всички тези елитни съдии ще присъстват и на предстоящия Международен турнир по борба „Лютфи Ахмедов“ 18-19 октомври, където за първи път ще се проведе и семинар преди състезание за треньори и съдии по борба лично от г-н Димитър Чифудов.

Всичко това доказва, че Разградската борба освен своите високи спортни резултати вече е с голямо значение при съдиите и треньорите си за България и международния форум.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе