Полицейска акция за концентрацията/вниманието на пътя през настоящата седмица в Разградско

Специализирана полицейска операция по ROADPOL e планирана през настоящата седмица на територията на ОДМВР-Разград. Това съобщи началникът на сектор „Пътна полиция“ старши инспектор Неделчо Симеонов на брифинг по повод проблемите по пътната безопасност в региона.

Акцент в контролната дейност е спазването на правилата за движение по пътищата и концентрацията на водачите – спазването на забраните за използване на мобилен телефон от водачи на индивидуални електрически средства и от водачи МПС, без устройство „Свободни ръце“, както и спазването на задължението за използване на обезопасителни колани, детски обезопасителни системи и каски от страна на водачи на МПС и пътниците в тях.

YouTube

Проверките са превантивни и целенасочени, като основната цел е ограничаване на предпоставките за възникване на катастрофи.

През предходната седмица са прекратени регистрациите на 182 превозни средства, а от движение са спрени други 9. Статистиката на „Пътна полиция“ сочи, че от издадените 154 шофьорски книжки, 87 са с обикновена услуга, 27 с ускорена и 40 – с бърза.

Установени са 7 случая на управление на нерегистрирани МПС. По три от случаите са образувани бързи производства по чл.345, ал.2 от НК, а по други 4 вървят проверки за престъпления по същия член от НК. Най-много актове за периода са съставени за случаи на шофьори без поставен обезопасителен колан – 19. Един водач е установен да управлява без поставена предпазна каска, а на 20 пътника в автомобили, които са без поставен предпазен колан, са съставени глоби по фиш.

От 28.09.2024 г. до 06.10.2024г. на територията на ОДМВР – Разград са настъпили 4 пътно-транспортни произшествия, причина за които е несъобразената скорост и отнемането на предимство, уточни старши инспектор Неделчо Симеонов.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе