Започна ремонтът на Ученическото общежитие в Разград

Започна ремонтът на Ученическото общежитие в Разград. Той предвижда основен ремонт на сградите и внедряване на мерки за енергийна ефективност.

Това е вторият проект по Националния план за възстановяване и развитие, който Община Разград стартира. Първият също е насочен към младите хора в града – изграждане на Младежки център в бившия МУЦ.

YouTube

Проектното решение е съобразено с енергоспестяващите мерки, предвидени в енергийното обследване. Проектът не предвижда конструктивни промени.

Ремонтните дейности започнаха с поставяне на външна изолация на стените на петте самостоятелни блока, които имат функционална връзка и са с разгъната застроена площ общо 12 885 кв.м.

Предвижда се топлоизолация и на пода и на покрива, подмяна на дограма, както и на покривната конструкция да се разположат 216 броя фотоволтаични панела, както и да се изгради фотоволтаична централа с ниво на присъединяване 3х220V/400V 50Hz. Ще бъде изградена и външна евакуационна стълба. Предвижда се и подмяна на два от съществуващите асансьори. Ще се монтират 3 платформи за хора в неравностойно положение, както и да се изградят спални за хора с инвалидни колички, с достъпни санитарни помещения. В Блок Б и В ще се ремонтират две зали и ще се оборудват като мултимедийни зали.

Ремонтните работи започват след провеждане на обществена поръчка с предмет „Основен ремонт и внедряване на мерки за енергийна ефективност в ЦПЛР „Ученическо общежитие“. След провеждането й договор бе  подписан с една от двете участвали фирми – варненската „Хранкотош“ЕООД, чиято оферта за изпълнение на дейностите е 5 229 383,07 лв.

Срокът за изпълнение на строително-ремонтните работи е 300 дни от подписването на протокола за откриване на строителна площадка.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе