Ремонтът в Приюта за бездомни животни и скитащи кучета продължава

Във връзка с разпространено в социалните мрежи изявление на НПО“Защита на животните в Лудогорието-Разград“ по повод ремонт на клетки в Приюта за бездомни животни и скитащи кучета Община Разград счита за необходимо да представи пред обществеността важни по темата разяснения.

Договорът за изпълнение на обществена поръчка с предмет „Текущ ремонт на клетки в приют за бездомни животни и скитащи  кучета-Разград“ е подписан с фирма „Техно спорт България“ООД на 12 септември 2024 г. Срокът за неговото изпълнение е 32 работни дни от датата на подписване, тоест към момента на изявлението е изтекъл малко повече от половината от този срок. Стойността на поръчката е 14 940,04 лв. Според клаузите на договора окончателното плащане се извършва „на база на действително изпълнени строителни работи и дейности по договора и одобрени от лицата по договора в протокол/акт до 30 календарни след представяне на фактура в оригинал и съответните протокол/актове за изпълнение“. Монтажните работи имат и гаранционен срок от 5 години. Договорът предвижда неустойки при забава или некачествено изпълнение на СМР. На този етап фирмата-изпълнител не е подала информация към Община Разград относно завършване на обекта.

YouTube

На ремонт подлежат амортизирани клетки в северната част на Приюта за бездомни животни и скитащи кучета. За периода на извършването му настанените в тези клетки кучета са преместени в други клетки с тенденция да бъдат върнати в тях, когато ремонтът приключи. Тъй като той още тече, никое от животните не е настанено обратно в ремонтиращите се клетки и уверяваме обществеността, че по никакъв начин нито едно куче не е пострадало, нито ще позволим да пострада вследствие на некачествен ремонт.

Ремонтните работи ще бъдат приети за изпълнени от представители на Община Разград, когато се установи, че отговарят на изискванията на договора и на действащата в страната нормативна уредба.

За ръководството на Община Разград е от изключително значение ефективната комуникация с неправителствения сектор в различни сфери, това подобрява качеството на всяка от услугите, които местната власт има ангажимент да осигурява. Разчитаме на коректност и отзивчивост и от страна на гражданските организации, с голяма част от които провеждаме и общи успешни инициативи. Считаме, че създаването на негативни обществени настроения преди проверка на фактите, както и намесата на политически фрагменти, не е градивен фактор за добрите отношения.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе