Пристигнаха бюлетините за предстоящите избори за народни представители

Днес, 17 октомври, в Областна администрация Разград пристигнаха бюлетините за предстоящите избори за народни представители, които ще се проведат на 27 октомври 2024 година. Организацията и координацията на процеса бе осъществена от заместник областният управител Надя Йорданова, а техническите дейности по приемането на бюлетините бяха ръководени от Светлин Симеонов, директор на дирекция „АПОФУС“ и ръководител на екипа за организационно-техническа подготовка на изборите. В съвместна работа с Красимира Димитрова, също член на екипа, те приеха отпечатаните бюлетини за изборите, които ще се проведат в края на следващата седмица.

YouTube

Общият брой бюлетини за избор на народни представители за седемте общини в област Разград възлиза на 129 000, а броят на гласоподавателите по предварителните списъци е 134 149. Получените бюлетини ще бъдат съхранявани в строго охранявано помещение в Областна администрация Разград до момента на предаването им на общините, като сигурността им е гарантирана от служители на полицията. Заместник областният управител Надя Йорданова поясни пред медиите, че разпределянето на бюлетините по общините ще се осъществи през следващия четвъртък – 24 октомври.

В допълнение към бюлетините, за всяка секционна избирателна комисия са осигурени видеозаснемащи устройства, които бяха доставени вчера и също се съхраняват под полицейска охрана. Тези мерки целят да гарантират прозрачността и сигурността на изборния процес, като същевременно се осигурява необходимата техническа и организационна подкрепа за провеждането на честни и демократични избори в региона.

Утре се очаква да бъдат доставени изборните книжа, а в понеделник окончателните избирателни списъци.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе