Започна подготовката за асфалтиране на разкопаните заради подмяна на водопроводи участъци от улици в Доброшката махала

Започна подготовката за асфалтиране на разкопаните заради подмяна на водопроводи участъци от улици в Доброшката махала. Възстановяването на асфалтовото покритие на разкопаните улични участъци е ангажимент на фирмата, която изпълнява проекта „Реконструкция на улични водопроводи и сградни отклонения в югозападната част на град Разград“.

Кметът на Община Разград Добрин Добрев извърши оглед днес на старта на дейностите по фрезоване на първите разкопани участъци. Очаква се самото асфалтиране да започне утре, а при благоприятни метеорологични условия да завърши до края на месеца. Община Разград призовава живеещите в района да оказват съдействие като преместят автомобилите си в районите, където предстои асфалтиране.

YouTube

Междувременно продължава превключването на сградните водопроводни отклонения към новия водопровод на отделени имоти и последните улици, по които започна работата по проекта.

След асфалтирането на разкопаните улични участъци, ще бъдат възстановени и тротоарите около спирателните тротоарни кранове.

Това бе последният етап от проекта „Реконструкция на улични водопроводи и сградни отклонения в югозападната част на град Разград“. Той включва подмяна на 5473 метра водопроводи, касае захранването на 370 имота в района. В Доброшката махала водопроводите не бяха подменяни от повече от 50 години и загубите на вода надминаваха 70%.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе