33-ма водачи без предпазен колан са санкционирани за седмица в Лудогорието (ВИДЕО)

За поредна седмица в Разградско най-много актове са съставени на водачи без поставен обезопасителен колан – 33. Установени са и 21 пътника, които са без поставен предпазен колан, съответно са наложени 21 глоби по фиш. Това съобщи началникът на сектор „Пътна полиция“ старши инспектор Неделчо Симеонов на брифинг по повод проблемите по пътната безопасност в региона.
Акцент в контролната дейност продължава да бъде спазването на правилата за движение по пътищата, използването на обезопасителни колани, детски обезопасителни системи и каски от страна на водачи на превозни средства и пътниците в тях.

Проверките са превантивни и целенасочени, като основната цел е ограничаване на предпоставките за възникване на катастрофи.

YouTube

През предходната седмица са прекратени регистрациите на 190 превозни средства, а от движение са спрени други 12. Статистиката на „Пътна полиция“ сочи, че от издадените 156 шофьорски книжки, 74 са с обикновена услуга, 32 с ускорена и 50 – с бърза.

За периода от 14.10.2024г. до 20.10.2024г. са отнети 10 СУМПС на лица за различни по вид нарушения на ЗДвП: за управление на МПС след употреба на алкохол – 3, за управление на МПС след употреба на наркотични вещества – 1, за несключена задължителна застраховка ГО – 3, две от които са върнати, след представяне на валидна такава застраховка, за превишаване на разрешената максимална скорост в населено място – 1, за неизпълнение на задължение на водач, като участник в ПТП – 1 и 1 за отнемане на всички контролни точки на водач /чл.171, т.4 от ЗДвП/.

За периода са установени 7 нарушения, извършени от пешеходци, уточни старши инспектор Неделчо Симеонов. Констатираните нарушения на скоростните режими са 534.

През изтеклата седмица на територията на ОДМВР – Разград са настъпили общо 15 ПТП, от които 3 тежки с трима ранени. За същия период на 2023г. са настъпили 7 ПТП, от които две тежки с трима ранени.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе