Четвъртокласници от ОУ „Васил Левски“-Беловец дискутираха темата за приятелството

Една от най-хубавите и вечни теми тази за приятелството събра за пореден път местната комисия по превенция и малчуганите от училището в Беловец в интерактивна превантивна среща. Събитието се проведе на 23 октомври 2024 г във формат „изнесена класна стая“, която много добре се възприема от самите деца, които имат възможност да проведат урок на място различно от традиционното. Така се запознават и с възможностите на други институции, които могат да бъдат част от образователния процес.

За кого казваме, че е добър приятел?, Какви качества харесваме в него?,   Кои качества ежедневно развиваме у себе си, за да бъдем успешни и добри приятели?, са част от въпросите, които отвориха широка дискусия по време не срещата и всеки един от участници имаше възможност да сподели своето разбиране по темата, както и да разшири представите си по темата свързана с приятелството. Отговорите на въпросите бяха споделени върху предварително подготвени листовки, които очертаха профила на „добрия наш приятел“, който трябва да е искрен, честен, уверен, добър, да излъчва любов, да бъде справедлив, позитивен, да е умен, отговорен, послушен, да подкрепя и помага и  др. Бяха посочени и конкретни примери от близкото обкръжение на учениците, които те възприемат за такива.

YouTube

Финалните минути на срещата бяха посветени на изкуството, с рисунка посветена на приятелството, възпитаниците на Фатме Чакърова излъчиха посланието: „Колко хубаво е само да усещаш ей, така, до сърцето друго рамо и протегната ръка“ и с това припомниха, че там където има обич, уважение, разбиране, взаимност, агресията и насилието, както и езикът на омразата нямат място.

В срещата участва и младеж-доброволец към местната комисия, който в ролята на ментор помогна на участниците, да  се ориентират по-лесно и бързо при изпълнение на поставените задачи. Малки и големи, когато споделят общо пространство, скуката остава далеч от класната стая.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе