Деца и възрастни заедно засадиха 20 фиданки край спортна зала „Абритус“

Като част от Националната кампания срещу насилието над и между деца „Бъди смел, бъди добър!“ деца и възрастни засадиха заедно 20 фиданки в района на спортна зала „Абритус“ в Разград.

Кампанията е национална, инициира се от Държавната агенция за закрила на детето, в нея се включиха и множество общини.

YouTube

Засаждат 20 фиданки край зала „Абритус“ като част от кампанията „Бъди смел, бъди добър!“

За Община Разград залесяването бе второ събитие от кампанията след състезанието по народна топка в края на септември. И в двете събития деца и възрастни участваха заедно, за да се покаже приемственост и готовност заедно да се работи по промяна на обществените нагласи и да се постигне нулева толерантност към всякакъв вид насилие над и между деца.

32 деца от първи и втори клас от двете най-близки до мястото, определено за залесяване – ОУ“Отец Паисий“ и ОУ“Васил Левски“ – участваха в акцията заедно с Кмета на Община Разград Добрин Добрев, заместник-кмета Елка Неделчева и  служители от отдел „Образование, младежки дейности и спорт“ в Община Разград. Г-н Добрев коментира, че с тази  инициатива се акцентира както върху мотото на кампанията на ДАЗД „Бъди смел, бъди добър!“, така и върху екологичното възпитание на децата.

Веднага след като засадиха фиданките децата ги поляха с вода от бутилките в ученическите си раници и се ангажираха да се грижат за тях и занапред. Едно от децата си отбеляза засадената от него фиданка с изработена от него фигурка на динозавър.

Всяко от децата получи грамота за участието си в благородната инициатива. Пред дърветата бяха поставени табели с логото на кампанията.

Фиданките – кестен и явор – бяха осигурени от Общинско предприятие „Разградлес“, а подготовката на местата, на които да се засадят, както и последващите мероприятия са извършени от работниците в друга общинска структура – ОП“Паркстрой“.

Още снимки вижте на Фейсбук страницата на Община Разград.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе