Подаряват 12 хиляди дръвчета на разградчани днес

Гората.бг ще подари 12 000 плодни, медоносни и горски дръвчета на хората от Разград и региона, като ги раздава директно на всеки желаещ. 

На 20.03.2022 г. (неделя) от 10:30 ч. ще Ви чакаме до ТЕАТРАЛНО-МУЗИКАЛЕН ЦЕНТЪР – РАЗГРАД (познат като „новия театър на центъра“). Ще се подаряват приоритетно плодни – сливи (жълта афъзка), дюли, ябълки, череши, облачинска вишна, орехи, както и явори, борове, златен дъжд, липа, акация и др. Така заедно ще се доближим до целта ни от 3 милиона дървета в България (вече сме засадили 1.8 милиона) и ще направим Разград и областта по-зелени, красиви и чисти. Цлта е да се помогне и на пчелите с медоносни дървета, на хората и животните с плодни.

YouTube

Повечето фиданки (млади дръвчета) са 40-130 см., оптимални за прихващане и лесни за засаждане, като има и такива до 2 метра, вишните, орехите, сливите (жълта афъзка), дюлята са директно плододаващи сортове, ябълките и черешите не са облагородени (подложни са) и следва да се облагородят/ашладисат. Размерите варират.  Ще получите инструкции за съхранение, засаждане и грижа. Ще може да получите и повече от едно дръвче. 

Подариха 12 000 дръвчета на разградчани (СНИМКИ)

Препоръчително е да се носят използвани, но здрави найлонови пликове/малки чували, допълнително ще помогнете на природата и ще запазите дръвчетата. С участието в кампанията Вие сте се съгласили, че:

  • ще извършите засаждането на фиданките законно и на подходящи за дървесния вид места, съобразявайки се с разпоредбите на Закона за биологичното разнообразие, Закона за защитените територии, Закона за горите и всяко приложимо законодателство, в това число и общински наредби за градска среда;
  • ще положите максималната грижа, с цел оцеляването на колкото се може повече дръвчета;
  • по никакъв начин няма да продавате предоставените дръвчета;
  • при възможност ще споделите снимки от засаждането/развитието на дръвечета директно в нашата група: Гората.бг – група;
  • в случай, че приемате дръвчета за други хора–се задължавате да ги информирате за волята на дарителя и ще носите отговорност за техните действия или бездействия като за свои;
  • ще информирате своевременно за всичко важно, което би могло да доведе до нарушаване на закона, добрите практики или ще нанесе вреда на биоразнообразието, природата или хората;
  • Ваши снимки и снимки/видеа с Вас от събитието по раздаване и последващо засаждане, могат да бъдат споделяни в социалните мрежи. 

Гората.бг желае здраве, доброта, щастие и да засаждаме повече дървета.

ВАЖНО: Умолява се за спазване създадената организация, която ще приложи противоепидемичните мерки, ще има осигурени дезинфектанти, маски и др.  Ако имате каквито и да е симптоми, моля, не идвайте, ще бъдат организирани и други събития.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе